НОВИНИ

Включват Иран и Южна Корея в периметъра за контрол на коронавируса

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
20:27, 04.03.2020
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Направените тестове за коронавирус в София са отрицателни. Чакат се резултатите от още три теста във Варна. Държавата разширява периметъра на контрол и вече ще следи и пътниците, пристигащи от Южна Корея и Иран.

Днес стана ясно, че българи са били в опасна близост със заразени с коронавирус, но засега доказан случай в България няма.

Българското семейство, което е имало близък контакт със заразени италианци, не се е заразило.

Още двама българи обаче са били в контакт с вируса по време на полет до Австралия. Те все още не са изследвани, защото не се знае къде са. В момента изясняват техните адреси, но шансът да са в България е много малък, тъй като и двамата са пътували - единият по работа, другия в лично качество при близки в Сидни и най-вероятно са там.

Друг случай обаче привлече вниманието - жена, пристигнала преди време от Италия, почина в Полски Тръмбеш. Дали причината за смъртта е коронавирус - ще се разбере след аутопсията. Според експертите обаче вероятността е малка.

Паниката в хотел във Велико Търново пък се оказа неоснователна. Първоначалната информация, че в хотел в града са поставени под карантина 20 туристи от Сингапур е грешна. Туристи, пристигнали от рискова страна, изобщо не е имало.

Д-р Ирина Млъзева, РЗИ - Велико Търново: На територията на област Велико Търново няма туристи, които да са поставени под 14-дневна карантина във връзка с новия коронавирус.

От кризисния щаб у нас категорично отрекоха да прикриват случаи на коронавирус. И все пак, от щаба категорично заявиха, че България едва ли ще се размине със случай на коронавирус.

Ген. Венцислав Мутафчийски: Разбира се, че най-вероятно коронавирус инфекция съществува в България и все още не сме я доказали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вътрешните министри от ЕС обсъждат в Брюксел мерки за справяне с мигрантския натиск
Вътрешните министри от ЕС обсъждат в Брюксел мерки за справяне с мигрантския натиск
Втора грипна вълна у нас изчерпва медицинските ресурси
Втора грипна вълна у нас изчерпва медицинските ресурси