НОВИНИ

Владимир Николов за допинг пробата: Аз не знам какво е това вещество

"Почти не съм чувал за случай на отворена А-проба, която да е негативна и отворена Б-проба, която да е позитивна", коментира той

Владимир НИколов Владо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
20:16, 10.10.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият капитан на българския национален отбор по волейбол Владимир Николов разкри пред БНР, че е объркан от това, че е дал положителна допилна проба за допинг. Тестът е бил направен на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година и А-пробата е отрицателна. Осем години по-късно става ясно след Б-пробата му, че в организма му са открити забранени субстанции.

И аз нямам обяснение. Почти не съм чувал за случай на отворена А-проба, която да е негативна и отворена Б-проба, която да е позитивна. Това е моят случай. Не знам как. Нямам никакво обяснение. Това е истината. Разбирам да се бях кандидатирал за кмет, но последно като проверих не съм. Или да се бях кандидатирал за някаква изборна позиция. Няма компроментиращ елемент", коментира той.

"Най-вероятно това вещество няма да помогне на волейбола. Колко случая има въобще на допинг във волейбола? Ситуацията е много странна. Защото пробата, която се прави на Олимпиадата е негативна. И изведнъж 2020 година вече е позитивна. Аз не знам какво е това вещество. Не знам каква му е функцията, но го има в пробата. До 2020 г. не съм знаел, че имам нещо в кръвта", добави бившият национал.

"Не съм разочарован, объркан съм. Става нещо, за което не знаеш откъде ти идва. За мен не следва нищо. Единственото неприятно е, че нямам обяснение как и защо. Което не е малко“, каза Николов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австрия оцени охраната на българо-турската граница
Австрия оцени охраната на българо-турската граница
Боецът с девет живота: Командирът на военното крило на Хамас
Боецът с девет живота: Командирът на военното крило на Хамас