НОВИНИ

Владислав Панев: На практика митница на пристанище "Росенец" не действа

bnt avatar logo
от БНТ
08:51, 19.07.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Пристанище "Росенец" е еманация на завладяната държава. Това заяви в "Денят започва" Владислав Панев, заместник-председател на ПП-ДБ. Той изрази оптимизъм, че предложението им за прекратяване на концесията на "Лукойл" на пристанище "Росенец" ще намери парламентарна подкрепа и решение може да бъде взето до края на този месец.

"На практика там митница почти не действа. Тоест и да действа, то е на базата на информацията, която ѝ се подава от концесионера - "Лукойл". Компанията е с преобладаваща руска собственост, така че е напълно нормално нашата държава да вземе мерки по отношение на дейността на тази компания, особено ако тя се опитва да защитава чужди на нас интереси", допълни Владислав Панев.

Според него Министерството на транспорта може да намери достатъчно аргументи за прекратяване на концесията заради нарушения.

Панев каза, че служебният кабинет в края на миналата година "абсолютно ненужно" е удължил концесията на пристанище "Росенец" с 24 години.

Българската банка за развитие е доказала, че не изпълнява основната си функция - да подпомага малки и средни предприятия. През последните две години мениджмънтът е добър, но преди това банката е финансирала основно големи предприятия, свързани с олигарси. Така Панев обоснова идеята за приватизация на ББР.

Цялото интервю вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заседание на Народното събрание
Заседание на Народното събрание
Лудогорец има да наваксва два гола пасив срещу Балкани, ако иска да остане в битката за групите на ШЛ
Лудогорец има да наваксва два гола пасив срещу Балкани, ако иска да остане в битката за групите на ШЛ