НОВИНИ

Владо Николов: Искахме да играем с Хебър на финала на волейболното първенство

Второто място в редовния сезон и третото в крайното класиране е безспорен успех, каза съпрезидентът на ВК Левски

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:12, 21.04.2023
Чете се за: 05:02 мин.
Спорт
Владимир НИколов Владо
Слушай новината

Съпрезидентът на ВК Левски София Владимир Николов даде интервю за клубния сайт, в което говори за настоящия сезон при мъжете и представянето на отбора в шампионата на елита, където "сините" приключиха с бронзовите отличия.

"Оценката за цялостното представяне на отбора е много добра. Надявахме се да играем финал, но в отбора ни трябваше да бъде посрещачът Игор Юдин. За съжаление, той не успя да играе. Дойде контузен. Знаехме, че е след операция, но така и не се възстанови. Обективно погледнато, след една определена възраст интервенциите не винаги гарантират резултат. Опитахме с него, не се получиха нещата и се разделихме", коментира бившият национален състезател.

Според него контузията на Кристиян Титрийски и неговото отсъствие се е отразило на играта на тима. "Той трябваше да е конкуренция на поста диагонал на Венислав Антов и да му помага. Предпочитам да използвам термина здравословна конкуренция", обясни Николов.

"С оглед на тези две важни липсващи звена резултатите, които постигнахме са много добри. Ако въпросните двама контузени играчи участваха в мачовете, вярвам, че имахме шансове да играем финал. Цел, към която гледахме. С Юдин и Титрийски можехме да избегнем Хебър на полуфиналите. По начина, по който е окомплектован, това е най-силният отбор в нашето първенство. С възможности, които далече надхвърлят тези на другите отбори", заяви още Владимир Николов.

Той обясни, че целта на "сините" е била да играят с Хебър на финал. "Въпреки това, второто място в редовния сезон и третото в крайното класиране е безспорен успех", каза съпрезидентът на ВК Левски, който изрази задоволство от начина, по който отборът е играл през сезона и от израстването, което са демонстрирали младите момчета.

"Венислав Антов се справи супер. Той бе един от най-добрите диагонали по отношение на процент успешни атаки, асове и блокада. Блестящо представяне на Владимир Гърков през цялата година. Лазар Бучков бе един от най-добрите нападатели през сезона. Със сигурност отлична работа и на двамата разпределители.Така че основната цел на клуба ни - развитието на младите състезатели по нашия начин, е постигната", обясни Николов.

"Да, щеше ни се да играем финал. Щеше да е още една черешка върху тортата. Но ние знаем кой е най-добрият отбор в момента и това не е Левски. Това е реалността", заяви още Николов.

Според него старши треньорът Николай Желязков се е справил с работата си. "Ники работи традиционно добре с млади състезатели. Напредъкът на тези деца е очевиден. Така че моята оценка за работата на треньора е отлична", каза Владо Николов. Той допълни, че основната цел пред клуба е да запази отбора и през следващия сезон.

"Смятаме, че момчетата израснаха много, но все още не са завършени състезатели. Биха могли да подобряват още представянето си. Като селекция ще направим минимални промени, защото сме щастливи от това, което дават тези момчета", завърши Николов.

Междувременно стана ясно, че Лазар Бучков ще продължи кариерата си в САЩ.

18-годишният център, ще продължи образованието си си в университета Лонг Бийч, а също така ще играе волейбол в тима, на който старши треньор продължава да е бившият селекционер на националния отбор на САЩ Алън Найп. През сезон 2021/2022 за Лонг Бийч игра Александър Николов, който бе избран за №1 в колежанското първенство. Посрещачът спечели още редица награди, но след година избра офертата на Кучине Лубе (Чивитанова), където блести с изявите си.

снимки startphoto.bg

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контактната група за Украйна се събира във военновъздушната база Рамщайн
Контактната група за Украйна се събира във военновъздушната база Рамщайн
Костадинов: Готови сме да говорим с всички, но не срещаме разбиране от другите политически сили
Костадинов: Готови сме да говорим с всички, но не срещаме разбиране от другите политически сили