НОВИНИ

Владо Николов: Mладите „лъвчета“ със страхотна отборна игра сбъднаха мечтата си

Владимир НИколов Владо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:17, 01.09.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият волейболен капитан Владимир Николов изрази задоволството си от представянето на юношите до 19 години на Световното първенство в Иран. Той поздрави момчетата, които се класираха за финала на шампионата след драматичен петгеймов мач срещу Русия.

Синът на Владимир Николов – Александър, е неизменна част от състава, който жъне успехи в Техеран.

„Време ми е и аз да се включа с един пост. От първа ръка ще пиша, защото съм заедно с едни български момчета, които днес се класираха на ФИНАЛ на Световно първенство за младежи до 19 години. Та, тези млади лъвчета успяха със страхотна отборна игра да сбъднат мечтата си, вярвам и на много от вас. Преодоляха сериозни волейболни нации, и то в истински трилъри. Заедно, като един с щаба, превъзмогнаха личното си его и се бориха докрай“, сподели Владимир Николов.

„От почти 10 дни правят само едно и също - от залата в рейса и хотела. При драконовски мерки- нямат право да излизат никъде, нямат една пукната "иранска" пара /защото просто не им трябват/, правят им тестове на няколко дни, облеклото им извън волейболната зала е строго ограничено- дълги ръкави и дълги долнища, за друго не може и да става дума. Естествено това е за всички отбори, но обстоятелствата са наистина различни и тежки“, написа още бившият волейболист във "Фейсбук".

„Липсва публика, няма странични емоции, освен разбира се най- сладката- да се радват на победите си в тесен кръг. От почти три месеца тренират, играят, пътуват и растат с дни. Затова и трябва да им отдадем дължимото - да ги подкрепим и утре пред малкия екран, с положителни мисли и думи, за да се опитат да спечелят един от най-важните трофеи изобщо в кариерата си. Те вече направиха много и се надявам утре просто да се забавляват“, каза още Николов.

„Гордейте се, българи!!!! Заслужавате го!!!! Поздрави от горещ Техеран“, завърши босът на волейболния клуб Левски.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявяват до дни новото правителство в Афганистан
Обявяват до дни новото правителство в Афганистан
Няма свободни легла в детското COVID отделение в Бургас
Няма свободни легла в детското COVID отделение в Бургас