НОВИНИ

ВМРО на протест пред НС и Президентството заради промените в Изборния кодекс

Стела Илиева
от Стела Илиева
08:50, 28.04.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Протест на ВМРО пред Народното събрание. Те протестират срещу промените в Изборния кодекс.

Според организационния секретар на партията Юлиан Ангелов тези промени предават национални интереси на България.

"Този Изборен кодекс, тези промени с увеличаването на изборните секции зад граница и особено в Република Турция, ще направи така че Ердоган да има отново повече от 15 народни представители в българския парламент извън тези, които са в момента от ДПС. Което показва, че т. нар. нови и морални демократични партии, представени в българския парламент, ясно работят за интересите на Турция и Ердоган", коментира пред БНТ той.

По думите му това е недопустимо и те като български патриоти няма да допуснат това, дори да се наложи да блокират турската граница. Ангелов повтори, че такова национално предателство е недопустимо.

СНИМКИ: Десислава Кулелиева, БНТ

Христо Иванов от младежката организация на ВМРО разказа, че е бил член на комисия на последните избори в Турция, в Измир. Според него там е имало много злоупотреби и е не е било спазено българското законодателство.

"В моята секция, както и в другите секции, понеже имах познати почти във всички 35 секции в Турция, се говореше почти изцяло на турски език, хора, включително от СИК-овете влизаха зад кабинките за гласуване, голяма част от гласоподавателите имаха написан номер 9 на ръката, голяма част от декларациите не бяха попълнени на български, не бяха писани данни като имена, ЕГН, номер на лична карта, които задължително трябва да са попълнени, което прави изборите недействителни в Турция", коментира Иванов.

От ВМРО отново заявиха готовността си да предприемат всички необходими действия - включително да поискат вето от президента, искане до Конституционния съд и т.н.

След това протестиращите се преместиха пред Президентството, където скандираха и срещу представителите на "Има такъв народ", които преди това върнаха връчения им проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Имунизация на туристическия бранш във Варна: Ваксини има, няма персонал
Имунизация на туристическия бранш във Варна: Ваксини има, няма персонал
Може ли да се подобри логистиката при разпределението на ваксините?
Може ли да се подобри логистиката при разпределението на ваксините?