НОВИНИ

Война за паркомясто: Агресивен шофьор размаха пистолет и блокира движението в центъра на Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
21:16, 02.11.2023
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден случай на агресия на пътя в Пловдив. Причина за спречкването между двамата шофьори е паркомясто в центъра на града. Последвало е преследване, засичане и заплашване с пистолет. По случая е задържан 56-годишен мъж от София, на когото са повдигнати две обвинения.

Скандалният случай е заснет от очевидци на бул. "Шести септември" в сряда малко преди обяд. Преди да се стигне до размахване на оръжието от мъжа с луксозния джип, на отсрещната страна на булеварда той изчаквал да се освободи място за паркиране. Тъй като другият шофьор се бавел, 56-годишният софиянец натискал клаксона и премигвал с фаровете.

"Вероятно е имало някакъв жест от страна на момчето, пострадалото от колата, което в крайна сметка тръгва и започва преследване по целия булевард", каза Атанас Илиев – зам.-районен прокурор на Пловдив.

Пострадалият направил обратен завой на кръстовището, за да избяга, но другият го изпреварил и го принудил да спре.

"Размахвайки през това време пистолет и блокира цялата лента за движение на бул. "Шести септември", слиза от колата, насочва се към колата на пострадалато момче, което с цел да не му счупи прозореца, го е свалило и с лявата си ръка нанася удари по лицето му", каза още Атанас Илиев – зам.-районен прокурор на Пловдив.

На този булевард голяма част от паркоместата са предварително заплатени за клиенти на заведенията или търговските обекти. Затова конфликтите са ежедневие:

- Води се война, ей къде е - няма място, отзад искат да правят улица как ще става тая работа... гледам, че до бой стигат, не знам.

- Не съм учуден и друг път е ставало с тези запазените места.

- Ами няма място – коли много, хора много.

Агресивният шофьор е задържан за 72 часа. Повдигнати са му обвинения за хулиганство с особена дързост при управление на лек автомобил и причиняване на лека телесна повреда. Заплашват го до 5 години затвор и до 3 години без шофьорска книжка.

Репортер: Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Дерменджиев: Играчите започват да разбират какви са изискванията към тях
Георги Дерменджиев: Играчите започват да разбират какви са изискванията към тях
Бившият биатлонист Красимир Анев е с опасност за живота, след като се е самопрострелял с пистолет
Бившият биатлонист Красимир Анев е с опасност за живота, след като се е самопрострелял с пистолет