НОВИНИ

Волейболистите на България: Изживяването в София беше уникално

Мартин Атанасов Стефан Чавдаров
Снимка: БФВ/Startphoto
bnt avatar logo
от БНТ
09:27, 27.06.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Трима от волейболните ни национали при мъжете Мартин Атанасов, Стефан Чавдаров и Радослав Парапунов изразиха възхищението си от родната публика, която ги подкрепяше през цялата изминала седмица в "Арена Армеец" по време на Лигата на нациите в София.

В последния си двубой от надпреварата у нас България загуби с 0:3 от действащия шампион в надпреварата - Бразилия.

"Публиката беше уникална. Благодаря на феновете, на цяла България. Доколкото разбрах, в "Арена Армеец" срещу Бразилия имаше над 7000 души, атмосферата беше уникална. Седмият играч беше неотлъчна до нас. Даде ни сили. А понеже не всеки ден се играе срещу Бразилия, излязохме да се забавляваме, беше голямо удоволствие за нас. В по-голямата част от мача играхме наравно с бразилците, което не се случва всеки ден. Развиваме се и се подобряваме с всеки ден. Тренираме изключително много", каза Мартин Атанасов.

Турнирът за България продължава в Полша.

"И срещу САЩ, и срещу Бразилия играхме като равен с равен. Това са два от топ 3 отборите в света. Аз се гордея с момчетата. Наистина спортно-технически - колкото и да се готвим, колкото и видео да гледаме, трябва да се отчете кой е срещу нас. От другата страна на мрежата имаше няколко олимпийски шампиони, играчи с толкова опит, които умеят да променят всяка ситуация. Изключително трудно е да играеш тактически срещу тях", заяви Мартин Атанасов.

"За мен беше уникално изживяване. Аз играя за първи път пред българска публика. Чувството, изживяно в "Арена Армеец", е уникално. Още съм подвластен на емоциите. Благодарен съм за шанса, който получих. Дадох всичко от себе си, надявам се да е било достатъчно. В Полша ще хвърлим всичките си сили, за да запазим мястото си в Лигата на нациите", коментира Стефан Чавдаров.

"Мачът с Бразилия беше изключително удоволствие. Залата беше пълна, искрено благодаря на феновете. В някои моменти не успяхме да издържим, но бразилците имат много опит и това си каза думата в решаващи моменти", заяви Радослав Парапунов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Магдалена Милтенова: Не можем да издържим без подкрепа на държавата, а държава няма
Магдалена Милтенова: Не можем да издържим без подкрепа на държавата, а държава няма
Разбиха група за наркоразпространение, 8 души са с повдигнати обвинения
Разбиха група за наркоразпространение, 8 души са с повдигнати обвинения