НОВИНИ

Волейболистките до 19 г. минаха и през Перу и заеха второто място в своята група на световното

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:30, 06.08.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
волейболистките минаха перу заеха второто своята група световното
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за жени до 19 години завърши с чиста победа с 3:0 (25:22, 25:16, 25:19) гейма срещу Перу участието си в груповата фаза на световното първенство в Унгария и Хърватия.

За момичетата на Борислав Крачанов това бе четвърти пореден успех в хода на надпреварата, с което те си извоюваха второто място в крайното подреждане в тази група "С".

Двубоят започна малко по-бавно за българките, които изостанаха с 1:4 в първия гейм, но постепенно намериха верния ритъм и обърнаха в резултата в своя полза, повеждайки със седем точки при 18:11. В заключителната фаза на сета младите "лъвици" допуснаха перуанките да се доближат само на точка при 23:22, но не позволиха обрат и затвориха първата част с 25:22.

Във втората южноамериканките отново потеглиха по-силно и поведоха със 7:2, а малко по-късно и с 13:9. Последва обаче страхотна серия от 13 поредни точки за нашите момичета, които изградиха аванс от 22:13, но за съжаление, той бе помрачен от тежката контузия на Ванеса Радева, която получи травмата си при едно приземяване и се наложи дори да бъде изнесена на носилка от залата. Този неприятен момент, за щастие, не повлия на развоя на гейма и той отиде в сметката на България след 25:16.

Третата част до голяма степен се разви идентично спрямо първите две, като в началото съставът на Перу взимаше преднината, но постепенно българките обръщаха развоя в своя полза, за да затворят срещата след 25:19 в своя полза.

Микаела Стоянова стана най-резултатна за победата с 12 точки, а с двуцифрен актив приключиха още Виктория Коева и Мария-Габриела Миличевич, които завършиха съответно с по 11 и 10 пункта.

По този начин отборът на България вече гледа към осминафиналите, където техен съперник ще бъде един от домакините на шампионата Унгария, който се нареди на 3-о място в своята предварителна група "А".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът решава дали да остави в ареста обвинения за двете убийства край Лозен
Съдът решава дали да остави в ареста обвинения за двете убийства край Лозен
Локомотив Пд удари Левски и се върна на върха в Първа лига
Локомотив Пд удари Левски и се върна на върха в Първа лига