НОВИНИ

Волейболният национал Мартин Божилов за олимпийската квалификация: Няма какво да губим

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
11:19, 19.09.2023
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
волейболният национал мартин божилов олимпийската квалификация губим
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Опитното либеро Мартин Божилов отново е сред избраниците на селекционера Пламен Константинов в националния тим за предстоящата олимпийска квалификация в Токио (Китай). Той игра с „лъвовете“ в Лигата на нациите, но след това не бе включен в състава на България за европейското първенство във Варна.

След оттеглянето на лидера на този пост Теодор Салпаров, Божилов ще се изявява заедно с младия Симеон Добрев. 35-годишният волейболист, който през годините нееднократно е бил част от държавния тим, заяви в интервю за BGvolleyball.com, че за него олимпийската квалификация може би ще е последния турнир с екипа на България. Той сподели, че не е бил изненадан от поканата на селекционера Пламен Константинов.

"Очаквах го, защото турнирът ще е доста тежък. В интерес на истината в Япония очаквах да бъда с Теди Салпаров, но обстоятелствата са други. Ако не се класираме за олимпиадата, може би това за мен също ще бъде последен турнир с националния тим. Ще пробваме, ще опитаме и каквото стане. Ние със Симеон Добрев смятам, че можем да се справим. Каквото можем ще дадем от себе си, за да помогнем да отбора", обясни Божилов.

Той коментира и представянето на България на европейското първенство във Варна.

"Тежко беше, защото допуснахме едни неочаквани загуби. Като погледнеш на първо четене отбора на Испания, си казваш - трябва да го бием с 3:0. Но те срещу нас направиха изключителен мач. Повече не го повториха, но това ни се отрази. Докато хърватите са доста интересен отбор и на добро ниво. Може би закономерно ни победиха. И вече мачът с Франция бе изключително труден. Явно това са възможностите на отбора за момента. Публиката беше уникална и даваше страхотна подкрепа във всеки един мач. Тя помогна много. Аз лично смятам, че момчетата дадоха всичко от себе си. Явно наистина, каквото и да кажем, за момента това са възможностите на отбора", заяви либерото.

Божилов каза още, че на предстоящата олимпийска квалификация в Токио ни очакват още по-силни съперници.

"Ще е много тежко, но пък ние отиваме без напрежение. Считани сме като аутсайдери вече, така че, няма какво да губим. Отиваме да се борим. Колкото повече двубои спечелим, толкова по-добре за тима, за да имаме някакво самочувствие. Защото се вижда, че то се трупа с победи. Колкото повече успехи имаме толкова повече увереност се натрупва. Ще има разочарование, ако не ни достигне малко. Ако не ни достигне много, няма да има такова. Отиваме да се борим, защото има момчета, за които това ще има е за последно. Да дадем максимума и каквото стане. Най-важното е да излезем с чиста съвест", обясни Мартин Божилов, който от този сезон се завръща в тима на ЦСКА.

"Пожелавам на всички да са здрави, да няма контузии, защото ще бъде много тежко за девет дена да изиграеш седем мача. Трябва да си много добре физически подготвен и да няма контузии. И най-вече да покажем по-добра игра!", добави още Божилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Високотехнологична нарколаборатория разби полицията край Варна
Високотехнологична нарколаборатория разби полицията край Варна
Рафаел Надал: Възможно е 2024 година да бъде последната ми
Рафаел Надал: Възможно е 2024 година да бъде последната ми