НОВИНИ

Волейболният национал Петьо Иванов: С гордо вдигнати глави трябва да играем на финала на еврошампионата

Българският национален отбор до 18 години е в група А на първенството в София и ще играе срещу Полша, Франция, Турция, Финландия, Австрия, Украйна и Португалия.

волейболният национал петьо иванов гордо вдигнати глави играем финала еврошампионата
bnt avatar logo
от БНТ
18:38, 09.07.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на националния ни отбор за юноши до 18 години Петьо Иванов смята, че България трябва да играе на финала на предстоящото европейско първенство по волейбол, на което България е домакин.

"Отговорността е много сериозна, когато играеш пред родна публика и си капитан на отбора. Мисля, че не съм попадал в подобна ситуация, но има един плюс от това, че българската публика ще е зад нас. Със сигурност имаме добито самочувствие, след като победихме на два пъти Италия, и то категорично в контролните срещи, а те са европейските шампиони, от които загубихме на финала миналата година", коментира Иванов по време на днешната открита тренировка на тима.

"Имаме много силни играчи. С гордо вдигнати глави трябва да играем на финал. Амбициозен съм, защото вярвам в отбора и в себе си. Отборът е настроен, подготвен е както физически, така и психически, и игрово. Може би първите два мача в групата ще са с най-голямо притеснение от публиката. Със сигурност е като сбъдната мечта. Ще се радвам публиката да е доволна от нас и да представим България по най-добрия начин", добави младият национал.

"Със сигурност след европейското първенство през миналата година водихме много тежки разговори. Всеки един от нас е пораснал и тренировките вече са на по-различно ниво, има по-голямо натоварване и затова сме в такова физическо състояние, бих казал в много добро", каза още Иванов.

Един от основните играчи в националния отбор по волейбол Жасмин Величков също говори пред медиите преди старта на европейското първенство в София. Младият ни волейболист заяви, че тимът е готов да се опита да подобри миналогодишното постижение – сребърни медали от Евроволей за юноши под 17 години.

„Ще се опитаме до подобрим миналогодишното си постижение и се надявам тази година също да успеем да зарадваме феновете. Само една стъпка е по-нагоре спрямо изминалото сребро на европейското миналата година. Но ако успеем, стъпката е голяма. Готови сме за това. Може би напрежението е най-големият фактор, който може да ни попречи. Но се надявам да го преодолеем като отбор", коментира Величков.

"Смея да твърдя, че сме добър колектив и се стараем да си помагаме взаимно. Победихме в две контроли Италия, загубихме последната. Върнахме се малко към реалността. Не се мислим за големи звезди. Стараем се да се представим възможно най-добре“, добави националът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заповед за арест на Юлия Навалная
Заповед за арест на Юлия Навалная
Вторият или третият мандат: Какви са позициите на политическите партии в 50-ия парламент?
Вторият или третият мандат: Какви са позициите на политическите партии в 50-ия парламент?