НОВИНИ

Десислава Величкова: Чака ни едно трудно, надявам се, интересно и положително първенство

Старши треньорът на юношите до 18 години Десислава Величкова коментира предстоящото европейско първенство по волейбол.

десислава величкова чака едно трудно надявам интересно положително първенство
bnt avatar logo
от БНТ
17:20, 09.07.2024
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния ни отбор за юноши до 18 години Десислава Величкова сподели очакванията си за предстоящото европейско първенство, на което България е домакин от 10 до 21 юли.

"Има отговорност, има притеснение, но се надявам момчетата много бързо да излязат с това чувство, защото играем пред собствена публика. Не е като предното европейско, сега напрежението и очакването да се представим добре е много по-голямо. Миналото Европейско не може да се сравнява с това. Нивото на всички отбори, които са в нашата група, е много високо. Така че, надявам се, момчетата да покажат това, което сме тренирали, и да излязат колкото могат по-бързо и по най-добрия начин от притеснението от собствената публика, от роднини, от хората, които ще дойдат да ни гледат", каза Величкова пред медиите по време на днешната открита тренировка на тима.

Българите, които са вицешампион в надпреварата от 2023 г., ще играят срещу Полша, Франция, Турция, Финландия, Австрия, Украйна и Португалия. Мачовете от група А ще бъдат в София. В група В в Пловдив ще играят шампионът Италия, Чехия, Белгия, Словения, Гърция, Румъния, Испания и Естония.

"Моята амбиция е да се представят най-добре на тренировка, до там спира моята амбиция, а на мачовете играят те. Треньорите сме отвън, помагаме по най-добрия начин, но на терена те играят. Така че, аз се надявам да са взели амбицията, желанието и спокойствието на треньорския щаб, за да могат да се представят по най-добрия начин. Много го искаме, защото момчетата в последния месец и половина наистина тренираха по най-добрия начин. Заслужават го!", добави треньорът на отбора ни.

Величкова коментира и домакинството на шампионата и отговорността да играеш пред рода публика.

"Млади са още, не са играли на такова високо ниво пред наша публика, така че всеки един от тях сам трябва да се пребори с напрежението. Тук ще видим кой как се справя с напрежението и се надявам да се справят добре, подготвили сме ги. Говорили сме много на тази тема, усещат и приятното напрежение, и задължаващото напрежение, но мисля, че ще се справим добре. Момчета с характер са", увери тя.

"Групата ни е изключително тежка, няма да имаме лек мач. Почваме с Португалия - отбор, който миналата година не беше на Европейското, минаваме през Украйна, която има състезатели с около 2.10, много сериозен отбор са. Един от тях расте и се развива в италианското първенство. След това минаваме през Австрия, с която бяхме в една група миналата година, които имат нови състезатели. След това е Финландия, която традиционно има добър отбор и се представи добре на миналото европейско. Турция е тежък отбор, и за черешката на тортата са Полша и Франция, които са много сериозни отбори. Така че, чака ни едно трудно, надявам се, интересно и положително първенство", завърши Десислава Величкова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НЗОК и фармацевтите се разбраха за финансирането на аптеките
НЗОК и фармацевтите се разбраха за финансирането на аптеките
Голям горски пожар бушува в Албания
Голям горски пожар бушува в Албания