НОВИНИ

Вратарски гол и успешно начало за фаворитите на старта на Шампионската лига (ОБЗОР)

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:12, 20.09.2023
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
вратарски гол успешно начало фаворитите старта шампионската лига обзор

Във вторник вечер бе даден официален старт на тазгодишното издание на най-престижния европейски клубен турнир Шампионската лига, а още първите осем двубоя ни предложиха интригуващи сблъсъци, в които присъстваше и драма.

След жребия в края на месец август всички специалисти насочиха вниманието си към група "F", която събра на едно място ПСЖ, Борусия Дортмунд, Милан и Нюкасъл. Борбата тук започна от "Сан Сиро" в Милано, където "росонерите" доминираха срещу "свраките", но голове така и не паднаха и така срещата завърши при резултат 0:0. В късния двубой в Париж ПСЖ надигра Борусия Дортмунд с 2:0, като и двете попадения дойдоха след почивката и бяха дело на Килиан Мбапе от дузпа и Ашраф Хакими.

В група "G" Манчестър Сити започна защитата на трофея с труден успех с 3:1 у дома срещу Цървена звезда, като изненадващо сръбският шампион откри резултата чрез Осман Букари в края на първото полувреме. През второто обаче "гражданите" взеха своето и стигнаха до пълен обрат след два гола на Хулиан Алварес и един на Родри. В ранния двубой от същата група пък Ред Бул Лайпциг спечели с 3:1 при визитата си на Йънг Бойс, като точни за успеха бяха Мохамед Симакан, Ксавер Шлагер и Бенямин Шешко, докато за швейцарците почетното попадение отбеляза Мешак Елия.

Отборът на Барселона, който в последните сезони претърпя разочарования в Шампионската лига, започна тази кампания с убедителен успех с 5:0 у дома срещу абсолютния дебютант в турнира - белгийския Антверп в мач от група "Н". В звездата на вечерта се превърна Жоао Феликс, който реализира два гола, а по веднъж точни бяха Роберт Левандовски и Гави, докато Жел Батай от състава на гостите прати топката в собствената си врата. По същото време пък Порто надви с 3:1 като гост Шахтьор Донецк, като заради военната обстановка в Украйна срещата се изигра на "Фолкспаркщадион" в Хамбург. Всичките попадения в двубоя паднаха в първия половин час, като за "драконите" се разписаха Галено на два път и Мехди Тареми, докато голът за символичните домакини отбеляза Кевин Келси.

В група "Е" драматичната развръзка бе на "Стадио Олимпико" в Рим, където Лацио и Атлетико Мадрид завършиха 1:1. Пабло Бариос бе дал аванс на гостите в 29-ата минута, но отвъд добавеното време на срещата вратарят на "бианкочелестите" Иван Проведел се превърна в големия герой за своя тим, отбелязвайки с глава, за да донесе точката на своя тим. В същото време в Ротердам Фейенорд надви с 2:0 Селтик в мач с два червени картона за гостите и спасена дузпа от техния страж Джо Харт. Въпреки тази изява на бившия национален страж на Англия обаче той не можа да предотврати попаденията на Калвин Стенгс и Алиреза Джаханбаш, които осигуриха успеха на домакините.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Стара Загора: Подкрепяме миньорите и енергетиците от региона в желанието им за справедлив преход
Кметът на Стара Загора: Подкрепяме миньорите и енергетиците от региона в желанието им за справедлив преход
Корнелия Нинова: Хаосът в сектор "Земеделие" се задълбочава
Корнелия Нинова: Хаосът в сектор "Земеделие" се задълбочава