НОВИНИ

Все по-хладно сутрин и все по-топло следобед в близките дни

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 29.09.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници са минималните температури и тази сутрин. Поради стихването на вятъра и почти безоблачното време в западните райони се понижиха до около 5°, а в южните и източните райони, където имаше повече облаци, а на места и слаби превалявания са около 18°-19°.

Максималните температури днес ще бъдат между 24° и 29°, в комбинация със слаб, в Източна България и по Черноморието - умерен североизточен вятър. Ще преобладава слънчево време с вероятност за слаби превалявания в югозападните и в източните райони от страната.

През нощта по-значителна облачност и слаби превалявания от дъжд ще има все още в Югоизточна България. Минималните температури и утре ще останат в голям диапазон от 9° до 18°, а максималните ще бъдат от 25° до 29°, в София - около 24°. Ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в източната половина от страната - умерен вятър с посока от север-североизток.

По Черноморието повече облаци ще има над южното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятър, а вълнението на морето ще остане около 3-4 бала.

Добри условия за туризъм в планините в съботния ден. По-значителна ще бъде облачността отново в масивите от Южна България, но вероятността за валежи е малка, а след ветровитото време през последните дни, вятърът утре ще бъде умерен, от север-североизток.

И в по-голямата част от Балканите утре ще бъде слънчево. По-значителни увеличения на облачността, както и вече слаби и изолирани превалявания, ще има в Гърция.

В близките дни ще преобладава слънчево време, с изключение на понеделник, когато не са изключени локални превалявания. В началото на новата седмица максималните температури слабо и временно ще се понижат, а сутрин ще бъде все по-хладно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янаки Милев се класира за полуфиналите на сингъл на тенис турнира в Пазарджик, Донев и Иванов отпаднаха на двойки
Янаки Милев се класира за полуфиналите на сингъл на тенис турнира в Пазарджик, Донев и Иванов отпаднаха на двойки
Медведев, Синер и Рубльов с победи в Пекин, Циципас отпадна
Медведев, Синер и Рубльов с победи в Пекин, Циципас отпадна