НОВИНИ

Все по-малко русенци пътуват до Букурещ заради пандемията

bnt avatar logo
от БНТ
06:38, 16.11.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Заради COVID пандемията сериозно е намалял броят на русенци, които желаят да пътуват за чужбина от летището в Букурещ. Туроператорски агенции са продали в пъти по-малко самолетни билети. А заради забраната на румънските власти на територията на Румъния да не се допускат таксиметрови шофьори без PCR тестове, от бранша търпят големи загуби.

От години летището в Букурещ е предпочитано от русенци заради близостта и по-големия избор на полети. В момента обаче условията за пътуване до там са утежнени и русенци се отказват от тази дестинация, коментираха от туристическите агенции.

Милен Герасимов – собственик на туристическа фирма: Както всички услуги, свързани с пътуванията, са намалели драстично, така и продажбата на самолетни билети също не просто в пъти, а в десетки пъти е намаляла заради несигурността, карантинните изисквания.

Герасимов казва, че през лятото туристическите фирми са успели за кратко да стъпят на краката си, но сегашната ситуация с големия ръст на заразените с COVID вируса, ги застрашава от фалит.

Милен Герасимов – собственик на туристическа фирма: До голяма степен сме в пълен колапс всички туристически агенции.

Големи загуби търпят и таксиметровите шофьори. Заради изискването на румънските власти на територията на Румъния да влизат само с направен PCR тест, повечето са се отказали да пътуват. И ако преди са изпълнявали по три курса седмично до летището в Букурещ или до Гюргево, сега обслужват клиенти единствено в страната.

Таксиметровите шофьори недоволстват и от факта, че PCR тестове не се изискват за водачите на пътнически автобуси и микробуси и се чувстват ощетени.

Автор: Венета Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина създателят на Международния джаз фестивал в Банско д-р Емил Илиев
Почина създателят на Международния джаз фестивал в Банско д-р Емил Илиев
Успешен старт: "Крю Драгън" полетя към Космоса
Успешен старт: "Крю Драгън" полетя към Космоса