НОВИНИ

Всичко или нищо за Лудогорец срещу Мура

всичко нищо лудогорец мура
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
11:17, 28.07.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец довечера приема отбора на Мура в мач реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига.

Срещата на стадион "Хювефарм Арена" в Разград започва точно в 21.00 ч. и е с огромен залог за "орлите".

Първата среща в Словения преди седмица завърши при нулево равенство, което значи, че единствено победа тази вечер ще класира състава на Валдас Дамбраускас напред в турнира. Освен това, при отстраняване на словенския първенец, в касата на Лудогорец ще влезе приход от 2,94 милиона евро, тъй като разградчани автоматично се класират за груповата фаза на Лигата на конференциите.

Ако "орлите" отпаднат в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, те ще играят плейоф за влизане в групите на Лига Европа.

Несъмнено българският отбор може да се счита за фаворит в сблъсъка, поне на хартия. От началото на сезона, Лудогорец изигра 5 официални срещи, в които записа две победи над ЦСКА (4:1) и Локомотив (Пловдив) с 3:1 и два последователни успеха с 1:0 над беларуския шампион Шахтьор (Солигорск) в Шампионската лига. Разградчани единствено не успяха да се поздравят с успех срещу Мура, като дори не съумяха и да се разпишат.

От друга страна, тимът на Мура започна по ужасен начин сезона, записвайки две поредни загуби в местния шампионат, като футболистите на Анте Шимунджа се намират на последното място в класирането. Това е нож с две остриета, тъй като словенците ще искат да прекъснат лошата си серия и със сигурност ще бъдат пределно мотивирани да постигнат победа в Разград.

През уикенда Лудогорец игра с различна схема, но сега се очаква Дамбраускас отново да заложи на познатото 4-2-3-1, като вероятно ще видим и някои промени в единайсеторката.

През уикенда Лудогорец игра с различна схема, но сега се очаква Дамбраускас отново да заложи на познатото 4-2-3-1, като вероятно ще видим и някои промени в единайсеторката, докато шампионът на Словения сигурно ще заложи на стартовия състав и тактиката си от преди седмица.

Вероятни състави:

Лудогорец: Кахлина, Икоко, Пластун, Вердон, Недялков, Баджи, Гонсалвеш, Каули, Десподов, Текпетей, Сотириу

Мура: Обрадович, Карничник, Марушко, Горенц, Хорват, Щурм, Коутер, Коус, Бобичанец, Клепач, Ципот

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аржентина надделя над Франция за първи успех на Олимиадата
Аржентина надделя над Франция за първи успех на Олимиадата
САЩ разгроми Иран в баскетболния турнир
САЩ разгроми Иран в баскетболния турнир