НОВИНИ

Второ шествие в София в подкрепа на Украйна

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:40, 07.04.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Тази вечер в София се проведе второ антивоенно шествие - този път под надслов "Не сме неутрални!". Основното искане на участниците в шествието е да се изпрати военно-отбранителна помощ за Украйна, а поводът за демонстрацията - зверствата и убийствата на цивилни в град Буча.

Малко след 18.30 ч. знамена и транспаранти изпълниха пространството пред катедралния храм "Св. Александър Невски". Поводът - изнесените данни за масови убийства на цивилни украинци от руската армия.

"Аз съм украинец, моето село е много близо до Буча. Много хора загинаха там, много бомби паднаха. Знам, че и хора от администрацията, от управата на Буча са убити и техните тела са били намерени", заяви Андрий, гражданин на Украйна.

Според демонстрантите, след като бяха показани кадри със зверства в района на Киев и Буча, страната ни не може да остане неутрална. Шествието се обяви и против политиците, които прокарват проруски интереси у нас, а основното искане е България да осигури военна помощ за Украйна.

Шествието премина през Руския културно-информационен център. Там бяха поставени стари обувки в памет на жертвите на руската инвазия.

СНИМКИ: Тихомир Игнатов

Това е втората подобна демонстрация в подкрепа на Украйна. Преди две седмици хиляди излязоха по улиците на София в защита на Киев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фенове на ЦСКА от Старозагорска област с протест срещу БФС
Фенове на ЦСКА от Старозагорска област с протест срещу БФС
Естония и Финландия ще наемат плаващ терминал за втечнен газ
Естония и Финландия ще наемат плаващ терминал за втечнен газ