НОВИНИ

Вятърът ще стихне, остава слънчево

bnt avatar logo
от БНТ
20:46, 15.01.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Положителни останаха максималните температури днес в цялата страна, между 3 и 11 градуса, но вятърът създаваше усещане за по-студено от действителното време.

В близките часове и през нощта вятърът ще отслабне и до сутринта в повечето райони ще стихне. Ще бъде предимно ясно. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, в София около минус 6°, а максималните ще са между 2° и 7. Утре ще е предимно слънчево, с условия за мъгли в сутрешните часове на отделни места в котловините и низините. Вятърът ще бъде слаб от югозапад.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието. Пред обяд ще духа слаб северозападен вятър, след обяд ще се ориентира от юг-югозапад. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Чудесно време за любителите на планините. Ще бъде слънчево, а вятърът ще е слаб от запад, по високите и открити части - до умерен от северозапад. Максималните температури в курортите ще се повишат и ще са между минус 2 и плюс 2 градуса.

Студено, ветровито, на много места с валежи от сняг ще е времето в Северна Европа и Прибалтика. Над Източна Европа температурите ще бъдат по-ниски от обичайните, а облачността ще е значителна. Облачно ще е и над средноевропейските страни, но все още без валежи. Над останалите райони ще преобладава слънчево време, включително и на Балканите.

У нас в понеделник температурите ще се повишат. През нощта срещу вторник и във вторник обаче, през страната ще премине нов студен атмосферен фронт. Ще бъде ветровито, а на места ще превали, предимно сняг. В сряда застудяването ще продължи, но в четвъртък дневните температури отново ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболистите до 18 г. отстъпиха на Сърбия след тайбрек
Волейболистите до 18 г. отстъпиха на Сърбия след тайбрек
Американец победи Андреев на полуфиналите на "Чалънджър" във Форли
Американец победи Андреев на полуфиналите на "Чалънджър" във Форли