НОВИНИ

Янислав Герчев преди световното: Винаги се боря за медал

янислав герчев
bnt avatar logo
от БНТ
12:21, 03.06.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Независимо какво е състезанието, дали обикновен турнир, световно първенство или олимпиада - аз отивам за медал. Това заяви българският национал по джудо Янислав Герчев за сайта на федерацията преди заминаването за световното първенство в Будапеща.

Надпреварата в унгарската столица е от 6 до 13 юни, като на татамито ще излязат 7 българи. Именно Герчев дава начало на българското участие на мондиала в откриващия ден на надпреварата.

"Държа континенталната квота вече 3 години без да ме изместят. Случи ли се така, че точно на последното състезание да съм извън тях, бих бил много разочарован. Но спортът ме е научил да приемам, както победите, така и загубите с високо вдигната глава. А какво точно ще стане - все още никой не знае", сподели Герчев.

"На европейското останах на крачка от бронзовия медал, но сега съм готов за реванш. Тогава липсата на късмет е може би малкото, от което имах нужда. Но не, не отдавам загубите си на късмета, а на самия мен. Сега съм още по-мотивиран и готов да дам всичко от себе си на това състезание. Смятам, че България може да се завърне и с повече от един медал от това световното. Дано успеем да покажем на какво сме способни", сподели още българският джудист.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вдигат пенсиите с 5% от 1 юли
Вдигат пенсиите с 5% от 1 юли
Ивайло Петев: Не ми е приятно, че още нямаме победа
Ивайло Петев: Не ми е приятно, че още нямаме победа