НОВИНИ

Янислав Герчев се класира на репешажите в Анталия

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:52, 03.04.2021
Чете се за: 00:43 мин.
Други спортове
янислав герчев класира репешажите анталия

Родният джудист се класира за репешажите на тунрира от Големия Шлем в Анталия, след като записа две победи в категория до 60 кг.

Националът ни започна с победа с ипон над шампиона от африканските игри мароканецът Исам Басу, а след това се наложи, отново с ипон, и над италианеца Алесандро Араму, пети от европейското до 23 години.

За съжаление в последната схватка от групата, Герчев бе спрян с "вадзари" от турчина Салих Йълдъз, който е бронзов медалист от световното и европейско първенство за юноши

В репешажите за бронза българинът отстъпи с ипон на бронзовия медалист от „Мастърс“-а в Доха Алберт Озуров (Русия).

Надпреварата в турския курорт е много важна в борбата за олимпийските квоти, тъй като дава точки за ранглистата, която ще определи участниците в Токио. В това подреждане към момента Янислав Герчев е 32-ри.

В категория до 73 кг младият Марк Христов пък стартира с победа с ипон срещу украинеца Артьом Чомула. В следващия кръг обаче Христов бе спрян от представителя на домакините Билял Чилоглу, пети от турнира Голям шлем в Париж.

Загуба още на старта в категория до 66 кг пък записа Божидар Темелков, който допусна поражение след ипон от украинеца Явхен Хончарко.

Днес на татамито излизат последните ни двама представители в турнира – Борис Георгиев и Даниел Дичев в категория до 100 кг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елитът в спортната акробатика идва за Световната купа в София
Елитът в спортната акробатика идва за Световната купа в София
Уеска се отлепи от дъното с победа като гост над Леванте
Уеска се отлепи от дъното с победа като гост над Леванте