НОВИНИ

Йордан Александров с три златни медала на финалите на Държавното

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
15:16, 01.11.2020
Чете се за: 01:23 мин.
Други спортове
йордан александров три златни медала финалите държавното

Йордан Александров от клуб СКГСФ "Стрийт Уоркаут България" спечели три златни медала на финалите на отделните уреди при мъжете на финала на държавно лично отборно първенство по спортна гимнастика, което се проведе в зала "Арена Армеец" в София.

Александров триумфира на земя с 14.050 точки, на успоредка с 13.950 точки и на висилка с 13.950 точки. Той е втори на кон с гривни с 13.590 точки.

Шампионът в многобоя вчера Дейвид Хъдълстон от СКГСФ "Стрийт Уоркаут България" стана първи на кон с гривни с 13.100 точки и взе сребро на успоредка с 13.550 точки.

На халки победител е Христос Маринов (СКГСФ "Стрийт Уоркаут България") с 13.850 точки, а на прескок златото взе Радослав Рачев (ГСК Интерком груп-Черноморски юнак) с 13.000 точки.

Рачев завоюва сребро на земя с 13.550 точки и на висилка с 13.100 точки, както и бронз на успоредка с 12.000 точки.

На земна гимнастика трети е Мартин Мишев (Пирин Благоевград-2011), на кон с гривни трети се нареди Светослав Ангелов (ГСК Интерком груп-Черноморски юнак), който е и втори на халки, а бронз на халки взе Исус Маринов (СКГСФ "Стрийт Уоркаут България").

На прескок втори и трети са съответно Едуард Радев (ГСК Интерком груп-Черноморски юнак) и Мартин Ангелов (ЦСКА), а на висилка бронзовото отличие спечели Денислав Дамянов (ГСК Интерком груп-Черноморски юнак).

На финалите при жените Рая Ранчова (СгК Левски-Спартак) и Йоана Янкова (ГСКСП Любчо Солачки) взеха по две титли.
Ранчова е първа на прескок с 12.550 точки и на греда с 13.550, както и втора на земя с 12.400 точки.
Янкова спечели златото на смесена успоредка с 11.900 точки и на земя с 13.050, както и сребро на прескок с 12.325 точки и бронз на успоредка с 8.900 точки.

На прескок трета се класира Десислава Маслева (СгК Левски-Спартак), която стана втора на греда.
Валентина Рашкова (Спартак) се нареди втора на смесена успоредка с 9.750 точки. Трета на греда и на земя е Мирослава Димитрова (ГСК Интерком груп-Черноморски юнак).

При кадетките Виктория Чакова (СКГСФ "Стрийт Уоркаут България") стана победителка и на четирите уреда.

При младежите Здравко Добрев (ЦСКА) е шампион на успоредка и висилка, Димитър Колев (ГСК Интерком груп-Черноморски юнак) е първи на земя, Раян Радков (ЦСКА) на кон с гривни, Максим Казанджиев (ЦСКА) на халки, а Теодор Трифонов (Светкавица) триумфира на финала на прескок.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Вълчев: Днес повече от всякога имаме нужда от духовна опора
Красимир Вълчев: Днес повече от всякога имаме нужда от духовна опора
Митко Ценов и Маринела Нинева стнаха национални шампиони по крос-кънтри
Митко Ценов и Маринела Нинева стнаха национални шампиони по крос-кънтри