НОВИНИ

Йордан Лечков: Нуждаем се от силно вътрешно първенство

йордан лечков нуждаем силно вътрешно първенство
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 21.11.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Йордан Лечков беше гост в предаването "Арена спорт" по БНТ, в което коментира редица интересни теми, свързани с българския национален отбор по футбол, родното футболно първенство и изминалия Конгрес на БФС.

Вицепрезидентът на БФС даде своята оценка и за представянето на националния отбор на България в завършилите наскоро квалификации за Световното първенство в Катар, в които "лъвовете" останаха 4-ти в група с Швейцария, Италия, Северна Ирландия и Литва.

В интервюто Йордан Лечков отговори и на критиките на Ивелин Попов за липсата на класа в националния отбор и открехна вратата към темата с подновяването на договора на селекционера Ясен Петров.

Лечков коментира още и българския клубен футбол, споделяйки, че нивото на българското първенство трябва да се повиши, за да се отрази това и на представителния тим. Бившият футболист отново говори и за липсата на достатъчно добра материална база за футболните отбори, отчитайки липсата на национален стадион.

Разбира се, не беше подмината и темата с изминалия Конгрес на БФС и продължаващите спорове по оста Михайлов-Бербатов. Лечков определи като "несериозни" обвиненията, че протоколът от Конгреса е бил прикрит.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Цялото интервю вижте във видеото

Гледайте още от "Арена спорт"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трагедия в Свищовско - бебе се задуши, какви са версиите за смъртта
Трагедия в Свищовско - бебе се задуши, какви са версиите за смъртта
Топло и слънчево време в следобедните часове
Топло и слънчево време в следобедните часове