НОВИНИ

Топло и слънчево време в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
12:56, 21.11.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще е предимно слънчево, със слаб предимно южен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 16°.

Рано сутринта в понеделник температурите ще са между 0° и 5°. През деня от запад облачността ще се увеличава, постепенно обхващайки по-голямата част от страната и привечер в Западна България ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 13° и 18°.

И над планините облачността ще се увеличава и късно през деня в масивите от Западна България ще превали дъжд, над 2000 м – дъжд и сняг.

Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Температурите в курортите ще достигнат от 5 до 14 градуса.

На Балканите значителни валежи от дъжд ще има в западната половина от полуострова. На изток денят ще започне със слънце, но до вечерта и там ще завали.

Интензивни валежи и гръмотевици ще има и над Средиземноморието и в Испания. Предимно слънчево ще е в северозападната част на континента, в Северна Германия и Полша. Над повечето райони от Скандинавския полуостров ще вали сняг.

У нас във вторник ще вали дъжд, на повече места в Източна България. Ще прониква студен въздух и дневните температури в Северна България ще се понижат значително, а през следващите дни и в останалата част от страната. В сряда в западните райони ще има слаби валежи от дъжд, а в четвъртък ще бъде с повече слънчеви часове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордан Лечков: Нуждаем се от силно вътрешно първенство
Йордан Лечков: Нуждаем се от силно вътрешно първенство
Развалени машини във Варна - къде преминаха на гласуване с бюлетини
Развалени машини във Варна - къде преминаха на гласуване с бюлетини