НОВИНИ

Юридически хватки отнеха на България Eвропейското по вдигане на тежести

 вдигане на тежести щанги
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:01, 23.12.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Заради блокираното от юридически хватки вписване на новата управа в родните щанги, Европейската централа отне домакинството на България на континенталния шампионат за мъже и жени през следващата пролет.

Първенството трябваше да се състои в София от 9 до 19 април, но според последните информации шефовете на европейските щанги вече са решили то да не бъде в България и най-вероятно ще се състои в Гърция.

Както е известно, процедурни спънки все още бавят вписването в съда на новоизбраната през месец май управа на българската федерация. Това затруднява неимоверно работата на централата и я поставя в зависимост от подписите и одобрението на отстранения на изборите от Общото събрание предишен президент Неделчо Колев.

Според шефовете на новоизбраната управа на БФВТ, Неделчо Колев е пътувал миналата седмица за Ташкент, за да може лично да убеди шефовете на световните щанги, че София няма да организира Европейското първенство.

„Не мога да проумея подобни действия, все пак над всички нас е престижът на България и успехите на българските спортисти. Отказът да организираме така чаканото Европейско първенство ощетява българските национали в изявата им след толкова години пред родна публика, но и е огромен удар по авторитета ни в световните щанги и в световния спорт като цяло“, заяви новоизбраният президент на централата Ариф Маджид.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намаленият ДДС на 9% остава до края на следващата година, реши НС
Намаленият ДДС на 9% остава до края на следващата година, реши НС
Кирил Петков: Добавка от 75 лв. за пенсионерите, които се ваксинират
Кирил Петков: Добавка от 75 лв. за пенсионерите, които се ваксинират