НОВИНИ

За безопасност по пътищата: Първото издание "Всички заедно за живот" е в Банкя

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
12:45, 18.05.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Родителите на загиналия при катастрофа 17-годишен Стефан Стефанов организираха за първи път събитие за пътна безопасност "Всички заедно за живот" в памет на сина си. Те основаха фондация на негово име и провеждат инициативата в Банкя.

Всеки трябва да пази себе си и другите на пътя. Това е едно от посланията на събитието "Всички заедно за живот", което цели да покаже колко е важно да бъдеш отговорен.

За целта в Банкя до късния следобед ще текат различни дейности. Участниците без възрастови ограничения ще могат да се включат в различни предизвикателства в шестте точки на отговорността.

Ще се рисува, ще се провежда обучение по оказване на първа помощ, решаване на листовки, практика с учебни автомобили и специални очила, които показват как пияните шофьори виждат пътя.

"Да бъдем по-отговорни, да знаем, че трябва да сме търпеливи и към всички родители бих ги призовала да знаят, че децата, когато излязат на пътя и си вземат автомобилите, трябва да бъдат отговорни към тях. Защото лошото идва за много кратко време и те трябва да знаят каква е отговорността да се качат на кола", заяви Красимира Манолова, майка на Стефан Стефанов.

Колко е важно да бъдем отговорни говори статистиката на МВР за катастрофите. От началото на годината до 16 май са станали над 2000 пътни инцидента със загинали и ранени. Животът си са изгубили близо 130 души.

Вижте още в прякото включване на Йоана Миланова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аликанте и Константин Костадинов започнаха със загуба на четвъртфиналите в испанската Leb Oro
Аликанте и Константин Костадинов започнаха със загуба на четвъртфиналите в испанската Leb Oro
Спортни новини 18.05.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 18.05.2024 г., 12:20 ч.