НОВИНИ

За благотворителността и любовта към баскетбола (ВИДЕО)

Всеки път, когато идвам на тренировка, това начин да избягам от всичко, което се случва, споделя Тимшел, която скоро ще разполага с количка, пригодена за нейните размери

колички
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
07:21, 25.06.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

От 2 години Тимшел Костадинова е част от баскетболния отбор на колички на Черно море Тича. Родена е с аномалия в развитието на гръбначния стълб и има двигателни проблеми, но това не й пречи, а напротив – мотивира я да спортува всеки ден.

Количката, с която тренира, не е за нея. От варненския клуб решават да помогнат на 15-годишната Тими и организират кампания за събиране на средства, за да бъде изработена количка, пригодена специално нея. Сумата от 8000 лева вече е събрана и предстои да бъде изработена количка за Тимшел.

„Количката е ще бъде направена по моите размери и това ще ми помогне да дам повече от себе си, да срещам по-малко трудности, да бъда по-бърза. Всеки път, когато идвам на тренировка, това е начин да избягам от всичко, което се случва“, поясни Костадинова.

Количката в нашия спорт е много важна за всеки един състезател. Тими е младо момиче, млад играч и със сигурност, ако има количка, която е направена по нейните размери, ще й помогне много да израсне и може дори да й даде път в професионалния спорт. Когато разбрах, че има нужда да се вземат размери за количка, го направих на драго сърце“, допълва Антонио Коляндро, който е бивш селекционер на националния отбор на колички за мъже.

Нейният потенциал ще се удвои. И в бързина, и в маневреност. Количката е основното средство, всичко останало е опит и рутина“, сподели един от нейните съотборници Христо Мисляков.

Повече можете да видите във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От пожарната: Над 1000 произшествия повече в сравнение с 2023 г.
От пожарната: Над 1000 произшествия повече в сравнение с 2023 г.
Забраняват движението на джипове и АТВ-та в Национален парк Рила
Забраняват движението на джипове и АТВ-та в Национален парк Рила