НОВИНИ

За да прекара Коледа с 9-годишния си син, лекарка го ваксинира срещу COVID-19

bnt avatar logo
от БНТ
20:46, 23.12.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

"Новото нормално" - откакто коронавирусът е сред нас моделира и празниците ни. За да прекара Коледа с 9-годишния си син, лекарка от горнооряховската болница го ваксинира срещу COVID-19. Така ще може спокойно да го вземе със себе си на дежурство в болницата на Бъдни вечер. Д-р Мария Декова е лекар с две специалности и самотна майка, затова често ѝ се налага да води невръстния си син на работа по време на дългите смени.

В коледната нощ д-р Мария Декова ще бъде дежурна в едно от отделенията на болницата в Горна Оряховица. Ще вземе и 9-годишния си син, за да не остане сам вкъщи и затова без да се колебае решила да го ваксинира срещу COVID-19.

"Въобще не съм мислила, съвсем спонтанно. Няма какво да мислиш, няма какво да отлагаш в случая. Тези ваксини ги чакахме толкова време", заяви д-р Мария Декова.

Д-р Декова е сред първите ваксинирали се в България и е убедена, че личният пример е важен за децата, а два дни след първата доза 9-годишният Виктор се чувства добре.

"Известно време го подготвях, питах го искаш ли да ти сложим ваксина, какво ще кажеш, ако ти сложим ваксина. И той се съгласи, нямаше никакво съпротивление. Добре се чувства, малко го боля първия и втория ден ръчичката, затова дадохме лявата ръчичка, с която не пише", допълни д-р Мария Декова.

Д-р Декова казва още, че десетки лекари в цялата страна ще работят като нея в празничните дни и нощи, затова призовава всички да бъдем отговорни, да се пазим и да се ваксинираме.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как възрастните хора приеха новината за 75 лв. като стимул за ваксинация?
Как възрастните хора приеха новината за 75 лв. като стимул за ваксинация?
Клоп: Полуфиналите за Купата на лигата трябва да са в един мач
Клоп: Полуфиналите за Купата на лигата трябва да са в един мач