НОВИНИ

"За" и "против" безплатното море за учениците

bnt avatar logo
от БНТ
10:32, 09.06.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

След като на 28 май служебният министър на образованието професор Николай Денков обяви, че ученици и учители ще могат да почиват безплатно на българското море това лято, директори и учители в Благоевград се оказаха на различни позиции. Едните са "за", други - "против".

В града дори има училища, в които нито един учител не иска да поеме отговорност, за да води деца на море това лято по правителствената програма.

"Аз съм против програмата, тъй като не са ясни критериите. Второ, ако критериите трябва да се подготвят от педагогически съвети, те ще бъдат до голяма степен субективни. Трето, ще трябва да изпратим малка част от учениците, а се разходват публични средства, които идват от цялото население на България и би трябвало да бъдат за всички ученици. В различни страни по света се отпускат ваучери за всеки ученик за културно мероприятие и мисля, че това е по-целесъобразно за изразходване на тези средства", коментира Марин Митов – директор на НХГ “Св. Св. Кирил и Методий” – Благоевград.

Учителят по физическо възпитание и спорт Иван Парасков е един от поддръжниците на програмата.

"Поздравявам правителството за тази идея, но не знам как ще се осъществи. Като имам предвид полезността на нашето море за дихателните пътища на децата. Дано бъде в помощ на всички", каза Парасков.

Вижте и другите позиции по темата във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова осъди Бойко Борисов за клевета
Мая Манолова осъди Бойко Борисов за клевета
ЦИК изтегли номерата на партиите в бюлетината за изборите на 11 юли
ЦИК изтегли номерата на партиите в бюлетината за изборите на 11 юли