НОВИНИ

Симеон Славчев: ПП МИР счита за своя победа въвеждането на 100 % машинно гласуване

bnt avatar logo
от БНТ
09:04, 09.06.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Силно се надявам да се състави кабинет след изборите на 11 юли, макар че одобрявам действията на служебното правителство. Това коментира в "Денят започва" лидерът на ПП МИР Симеон Славчев.

Твърде вероятно е част от служебните министри да продължат да работят, защото те показаха експертиза, готовност и воля за решаването на проблемите, допълни той.

"По-важно е българските граждани да разпознаят алтернативата, т.е. да приключим с подмяната на прехода и на всичко, което се случи през последните 30 години в България", заяви Славчев.

Той изтъкна още, че МИР е била първата политическа партия в България, която на 100% настоявала да има машинно гласуване. Към днешна дата ПП МИР отстоява и счита за своя гражданска и политическа победа въвеждането на 100% машинно гласуване.

"След наш граждански протест Министерски съвет взе решение машинното гласуване да бъде въведено", припомни позицията на партията Славчев.

Машинното гласуване става много лесно, бързо и ефективно. В рамките на 40 секунди до 1 минута всеки български гражданин може да гласува, посочи той.

Според него машинното гласуване и изборният процес са част от националната сигурност на държавата.

Гледайте още от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Стефан Янев пътува към района на инцидента с МиГ-29
Премиерът Стефан Янев пътува към района на инцидента с МиГ-29
Румяна Дечева, Обществен съвет на ЦИК: Ще се справим с изборите
Румяна Дечева, Обществен съвет на ЦИК: Ще се справим с изборите