НОВИНИ

Христо Иванов: Готови сме на сътрудничество с протестните партии

bnt avatar logo
от БНТ
08:15, 09.06.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Усилието, към което е насочена волята на гражданите и нашата работа, е да получим една наистина дълбока и целенасочена промяна, за да можем да извадим страната от това корупционно блато, в което е затънала от доста време. Това заяви в "Денят започва" съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Демократична България" има ясна и последователна позиция по тази тема от много време. Ние първи започнахме целенасочено да атакуваме. Имаме много ясна програма, много ясен екип. Даваме на хората избор, на който могат да се опрат за една реална дълбока промяна", изтъкна още той.

По думите му след изборите на 11 юли парламент ще има.

"Аз съм оптимист, че в този парламент отговорността ще надделее. Ние се явяваме на тези избори, за да искаме подкрепа именно като една отговорна политическа сила с ясна визия за трите големи цели, които си поставяме да осигурим на страната: "Свобода", "Отговорност" и "Модернизация". В името на тази голяма национална цел сме готови да поемем отговорността за това да бъде съставено правителство", посочи Иванов.

Ние сме готови на сътрудничество с т.нар. "протестни партии", но има теми, по които трябва да привлечем гласове и от останалите формации. Например за конституционната промяна в прокуратурата, трябва да сглобим едно конституционно мнозинство, което да промени положението в българското правосъдие, допълни Иванов.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станислав Балабанов, "Има такъв народ": Властта за нас никога не е била самоцел
Станислав Балабанов, "Има такъв народ": Властта за нас никога не е била самоцел
Къде и кога няма да има топла вода в София
Къде и кога няма да има топла вода в София