За първи път "Ройтерс" ще има жена за главен редактор

от БНТ , Източник: БНР
14:58, 13.04.2021
Чете се за: 01:35 мин.
По света
първи път ройтерс жена главен редактор
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Алесандра Галони ще поеме поста на главен редактор в агенция "Ройтерс" от следващата седмица. Тя ще е първата жена, оглавявала световната информационна агенция в нейната 170-годишна история. Галони поема поста от Стивън Адлер, който се пенсионира.

47-годишната Галони заяви, че е "развълнувана" от възможността да "ръководи редакция от световна класа, пълна с талантливи, отдадени и вдъхновяващи журналисти".

Родом от Рим и владееща четири езика, Алесандра Галони започва кариерата си в италианската служба на "Ройтерс" и се присъединява към агенцията през 2013 г. като редактор на бюрото за Южна Европа и по-късно става глобален управляващ редактор. В продължение на 13 години тя заема различни позиции в "Уолстрийт джърнъл" в Ню Йорк, Лондон, Париж и Рим, специализирайки в сферата на бизнеса и икономиката.

"Във време, когато светът изключително много се нуждае от независима, безпристрастна журналистика, ние приемаме сериозно необходимостта от разширяване на възможностите за всички наши клиенти. Алесандра ще направи точно това", заяви Стив Хаскър, президент и главен изпълнителен директор на Thomson Reuters.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Германия приема противоречив закон за инфекциите
Германия приема противоречив закон за инфекциите
Над 2000 кредита са одобрени след рестарта на антикризисната програма за физически лица
Над 2000 кредита са одобрени след рестарта на антикризисната програма за физически лица