НОВИНИ

Мартин Чой ще стартира в "24-те часа на Льо Ман" на 12 юни

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
14:54, 13.04.2021
Чете се за: 00:46 мин.
Други спортове
мартин чой стартира часа льо ман юни

Световната федерация по мотоциклетизъм (FIM) официално обяви новата дата за провеждането на най-тежкото мотоциклетно състезание на писта в света – „24 часа на Льо Ман”. Стартът на авторитетната надпревара ще бъде даден на 12 юни в 12:00 часа местно време (13:00 българско време).

В състезанието за шеста поредна година ще участва и най-добрият български пистов състезател Мартин Чой. Както е известно, българинът е част от френския тим „EnergieEndurance 91”, заедно с братята Кристиян и Федерико Наполи.

„Стартираме на 12 юни - вече получих официалното потвърждение за новата дата от нашия тим. Това е една отлична новина, която ме амбицира да продължа още по-усилено с подготовката си, - коментира Мартин Чой. - Продължавам да се подготвям по специално разработена индивидуална програма и се чувствам отлично. Благодаря на ЕКО България за подкрепата – партньорството с тях ме мотивира да дам най-доброто от себе си на Льо Ман“.

Първоначално стартът на състезанието бе предвиден за 17 и 18 април, но епидемичната обстановка във Франция накара местните власти да отложат 24-часовото изпитание.

„Използвам възможността да поздравя Никола Николаев за успешния старт в Испанския шампионат по мотоциклетизъм на писта, в клас Мото 4.Той притежава невероятен талант и работи много упорито, за да се изгради като още по-добър състезател. Времето е пред него, но като българин и като човек, който го познава отлично, съм много горд от дебюта му на пистата в Херес”, сподели Мартин Чой.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път "Ройтерс" ще има жена за главен редактор
За първи път "Ройтерс" ще има жена за главен редактор
Над 2000 кредита са одобрени след рестарта на антикризисната програма за физически лица
Над 2000 кредита са одобрени след рестарта на антикризисната програма за физически лица