НОВИНИ

За пореден път: Кола пропадна в необезопасена шахта в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 20.04.2021 (обновена)
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Още една кола и шофьорът и станаха жертва на ремонта на същата улица в Пловдив, където вече имаме няколко подобни инцидента.

Колата настъпила капака на шахта, той се повдигнал и спукал резервоар на автомобил, в който са пътували майка с две деца.

Автомобил пропадна в шахта в Пловдив (СНИМКИ)

Тази сутрин д-р Мария Джарова карала двете си деца на училище.

"Шахтата изглежда равна и аз минавам през нея - в резултат на което единия край се повдига явно и аз усещам някакъв удар, от който колата просто подскочи. Детето вътре, обезопасен с колан, също подскочи. Удари си главата, притесни се, разплака се", каза Мария Джарова.

Жената успяла да премести колата, извела децата и установила ,че от автомобила изтича бензин.

"Най-вероятно или резервоара, или някой от маркучите, добре, че няколко татковци по-вещи ме посъветваха да не мърдам. И да подам сигнал, подадох сигнал на 112", каза Мария Джарова.

Улицата не е била затворена за движение.

"Тя е асфалтирана един пласт, за да може да се ползва и се предлолага, че е обезопасена, но виждате инцидента. Жената е имала късмет, че резервоарът не се е взривил от бензина, виждате наоколо колко коли има, срещу училището", каза Асен Костов.

В района има и други шахти, които не са обезопасени. От фирмата-изпълнител на Водния проект обясниха, че те са поставени временно, докато се положи последния слой на асфалта.

"Новите се правят накрая в последния момент, но ние започваме всички стари да минаваме и бетонираме, така да бъдат абсолютно стабилни и след това преди асфалтовата последна смес ще бъдат изкъртени, за да се направят така, както трябва", каза ръководителят на обекта Росен Налджиев.

Хората от квартала обаче заплашват с протести, ако ремонтът не приключи в най- кратки срокове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Утре ще ме изпишат от болницата
Борисов: Утре ще ме изпишат от болницата
Две жертви при катастрофа край село Микре
Две жертви при катастрофа край село Микре