НОВИНИ

Забраниха на жителите на ямболския квартал "Райна Княгиня" да излизат дори за работа

bnt avatar logo
от БНТ
20:04, 10.05.2020
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

В ямболския квартал "Райна Княгиня" бяха въведени по-строги мерки. От днес жителите на района нямат право да го напускат, дори за да отидат на работа. В областта заразените с коронавирус са вече 70. Сред новите случаи има дете на година и половина.

По-големият брой карантинирани и контактни лица, както и неспазването на дистанция и наложените противоепидемични мерки е довело до затягане на пропускателния режим в ямболския квартал "Райна княгиня". Според кмета на града, по-строгите ограничения е трябвало да бъдат приложени още в началото на епидемията.

Валентин Ревански, кмет на община Ямбол: Работодателите още преди седмица имахме разговор с тях и… заявиха, че проявяват разбиране и няма да използват работен персонал от квартала.

Заради наложените мерки сред жителите на квартала вече назрява напрежение.

Михаил Генчев: Народът е гладен…

Таньо Йорданов: Защото не ни пускат в Бенковски да отиваме да си взимаме заплатите. Банкомата не пускат да теглим... Не ни пускат да отиваме до центъра да теглим нашите пари. Ние сме работили.

Жоро Атанасов: В понеделник трябва да си получим аванса, но няма как да отидем, защото охраната не ни пуска.

Въпреки недоволството обаче, след проверка се оказало, че хората са минавали нормално през КПП-тата, за да си купят храна, лекарства и да си изтеглят пари. В близките дни в квартала предстои и цялостна дезинфекция.

Валентин Ревански, кмет на община Ямбол: Решихме да я направим с помощта на авиацията, тъй като чрез нея ще се стигне до по-труднодостъпните места в дворовете, в къщите на живущите и ще бъде много по-качествена.

Голяма част от живеещите в квартал "Райна княгиня" работят в чистотата. За да не се допусне екологичен проблем в Ямбол, за сметоизвозването ще се използват служители от други градове, а тревните площи ще се поддържат от общинското предприятие "Паркове и зони за отдих".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
УЕФА прехвърля отговорността за заразата на футболистите
УЕФА прехвърля отговорността за заразата на футболистите
Две семейни огнища на коронавирус в село Осина
Две семейни огнища на коронавирус в село Осина