НОВИНИ

Задържаха 18-годишен младеж заради тежката катастрофа в Стара Загора

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
20:20, 03.10.2021
6469
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

И днес жителите на Стара Загора протестират срещу шофирането с висока скорост по улиците на града. Повод за недоволството е тежката катастрофа в Стара Загора при която лек автомобил помете три момичета на тротоар. Едното все още е с опасност за живота.

Протестиращите блокираха за около час входа на прокуратурата с настояването да бъдат допуснати вътре и да получат информация дали и кога е задържан извършителят. За кратко се стигна до покачване на напрежението. Намеси се и полиция, която не допусна недоволните в сградата.

От прокуратурата съобщиха, че младежът, който помете момичетата, е задържан за 72 часа и вече му е повдигнато обвинение. Той е ученик и за краткото време, от което е шофьор, има две нарушения зад волана.

"Извършителят е на 18 години, навършени преди няколко месеца, свидетелството за управление е от май месец тази година. Опитът му е около 4 месеца като водач. Предстои разпит, до момента не е дал обяснения", каза наблюдаващият прокурор Андреан Суков.

"Съгласувано е обвинение с наблюдаващия прокурор за извършено престъпление по член 343. Предвижда се наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години и лишаване от право да управлява МПС", коментира прокурорът Таня Димитрова.

По случая са назначени редица експертизи, които трябва да докажат дали младежът е дрифтил на кръговото кръстовище. От прокуратурата издирват още свидетели на инцидента. Един от тях разказа, че в колата с шофьора е имало и други хора.

Състоянието на едно от момичетата остава тежко. Тя е с ампутиран крак. Двете ѝ приятелки са без опасност за живота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Яник Синер триумфира на Sofia Open за втора поредна година
Яник Синер триумфира на Sofia Open за втора поредна година
Според водолази "Вера Су" няма как да потъне повече
Според водолази "Вера Су" няма как да потъне повече