НОВИНИ

Задържаха дрогиран шофьор, превозващ 75 нелегални мигранти на АМ "Тракия" (СНИМКИ)

bnt avatar logo
от БНТ
11:43, 17.10.2022 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

75 нелегални мигранти са задържани от полицията на автомагистрала "Тракия". По първоначална информация те са от Афганистан. Шофьор - български гражданин, е арестуван, а пробата му за наркотици е положителна.

За задържането на нелегалните мигранти МВР е действало по сигнал. Около 11:00 часа на 86-тия километър от магистрала "Тракия" патрул на сектор "Пътна полиция" от Пазарджик спрял товарен автомобил, движещ се в посока София. Униформените установили, че в товарното отделение има хора.

Бусът е ескортиран до паркинг на бензиностанция. Там в присъствието на служители на полиция и жандармерия мигрантите са разтоварени от превозното средство. Профилът на мъжете показва, че те са от Афганистан. Товарният автомобил е управляван от 56-годишен мъж от Любимец.

"Към момента на проверката, извършена на АМ "Тракия", той е бил неправоспособен, защото притежава свидетелство на МПС, но не от същата категория, необходима за управлението на товарен автомобил от този тип. Освен това е бил тестван с дрегер чек, който установил положителна проба за употреба на наркотични вещества", обясни Мирослав Стоянов - говорител на ОДМВР - Пазарджик.

По неофициална информация мигрантите са влезли в страната ни в района на граничен пункт "Лесово". Накъде са пътували предстои да стане ясно в рамките на досъдебното производство. След приключване на разпитите, мъжете ще бъдат изпратени в Дом за временно настаняване на чужди граждани.

Автор: Ангел Узунов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха рекордно количество контрабандни цигари на Летище Варна
Откриха рекордно количество контрабандни цигари на Летище Варна
Румен Радев изпрати съболезнователен адрес за жертвите във въглищната мина край Амасра
Румен Радев изпрати съболезнователен адрес за жертвите във въглищната мина край Амасра