НОВИНИ

Задържаха украинец край Карлово за трафик на мигранти от Близкия изток

bnt avatar logo
от БНТ
20:05, 31.08.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Втори украинец задържан за трафик на нелегални мигранти от Близкия изток само за десетина дни. След Годеч, този път край Карлово полицията арестува 28-годишен украинец.

Самият той е бежанец от войната и у нас му е предоставена временна закрила. Той е заловен от патрулиращ екип при нощна проверка край село Кърнаре.

Провереният бус е бил нает от фирма за наем на автомобили. В него са били превозвани 9 мигранти, които обяснили, че са сирийски граждани, сред тях е било и 13 годишно дете. Според първоначалните данни чужденците се качили в автомобила в района на Бургас и е трябвало да стигнат до. София. Действията по разследването продължават.

Украинският шофьор е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. В негова дреха е намерено и малко количество марихуана. От пловдивската прокуратура днес изясниха, че той подлежи на същата наказателна отговорност, каквато и всеки български гражданин, въпреки статута му за временна закрила.

Това е поредния случай на заловени мигранти в района на карловското село Кърнаре. В началото на месеца 55 души от Афганистан бяха открити в ТИР, управляван от българин.

Автор: Николай Райшинов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежък обстрел съпровожда контраофанзивата на Украйна в района на Херсон
Тежък обстрел съпровожда контраофанзивата на Украйна в района на Херсон
Нов протест срещу преговорите с "Газпром" за доставки на природен газ
Нов протест срещу преговорите с "Газпром" за доставки на природен газ