НОВИНИ

Задържаха за 72 часа дрогирания шофьор, ранил полицаи при гонка

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:27, 24.07.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Задържаха за 72 часа дрогирания шофьор, който при гонка с полицията причини катастрофа и рани полицейски служители. Това съобщават от Районната прокуратура в Бургас.

Двама полицаи пострадаха при гонка с беглец

Вчера, при преминаване през КПП, шофьорът не се подчинил на полицейските разпореждания да спре и ускорил, засягайки малка част от патрулния автомобил. След преследване обвиняемият врязва колата си в образуваната блокада от полицейски автомобили.

Ето и съобщението на прокуратурата:

"Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа С.Г. Той е обвинен за това, че на 23.07.2022 г. в м. "Пода" в гр. Бургас заплашил с цел да принуди орган на властта - полицай от "Гранична полиция", да пропусне нещо по служба, свързано с функциите му, а именно: не е спрял на подаден сигнал от полицейския служител със стоп-палка, насочвайки срещу полицейския служител управлявания автомобил, с оглед избягването да му бъде извършена полицейска проверка. Тежкото умишлено престъпление е квалифицирано по чл. 269, ал.1 от НК.

Обвиняемият С.Г. е привлечен към наказателна отговорност и за това, че на същата дата, отново в гр.Бургас, в условията на съвкупност с предходното деяние, при управление на лек автомобил, нарушавайки правилата за движение по ЗДВП, допуснал ПТП, блъскайки патрулен автомобил на ОДМВР-Бургас, причинил средна телесна повреда – фрактура на лявата ръка на полицейски служител, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества- метамфетамин и амфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство, избягал е от местопроизшествието и е управлявал МПС без да е имал необходимата правоспособност. Деянието е квалифицирано по чл.343, ал.3, предл.второ, четвърто и пето, б.“а“, вр. ал.1, вр.342, ал.1 вр. чл.23, ал.1 от НК във вр. със ЗДвП".

Вижте подробности в репортажа на Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ерик тен Хаг се интересува от защитника на Барселона Сержиньо Дест
Ерик тен Хаг се интересува от защитника на Барселона Сержиньо Дест
Каспер Рууд защити трофея си в Гщаад
Каспер Рууд защити трофея си в Гщаад