НОВИНИ

Задържан е нападателят, който уби трима при стрелба в училище в САЩ

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:13, 01.12.2021 (обновена)
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

Трима ученици са убити при стрелба в гимназия в американския щат Мичиган. Има 8 ранени, като единият от тях е учител.

Жертвите са момче на 16 и момичета на 14 и 17 години. Стрелецът - 15-годишен ученик от гимназията в Оксфорд - градче на около 65 км от Детройт, е задържан. Мотивите му се изясняват. Използвал е полуавтоматичен пистолет и е произвел между 15 и 20 изстрела.

Полицай, част от охраната на учебното заведение, е помогнал за залавянето на тийнейджъра. Според местни медии сред учениците е имало слухове, че се готви подобна атака и част от тях са решили да пропуснат занятия вчера.

До края на седмицата гимназията ще остане затворена, с ученици и родители ще работят психолози. Заподозреният е непълнолетен, но може да бъде съден като възрастен, ако прокурорът вземе такова решение.

"Около 12.51 ч. на телефон 911 бяха получени над 100 сигнала за стрелба в гимназията Оксфорд. Последва бърза реакция на служителите на реда и за около 5 минути заподозреният беше задържан. Не е създавал никакви проблеми. Предал е оръжието - става дума за полуавтоматичен пистолет. С него е стреляно няколко пъти", заяви Майкъл Маккейб, заместник-шериф на окръг Оукланд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отстраниха от работа журналист на CNN, помагал на брат си да прикрие сексуални посегателства
Отстраниха от работа журналист на CNN, помагал на брат си да прикрие сексуални посегателства
2681 са новите случаи на коронавирус
2681 са новите случаи на коронавирус