НОВИНИ

Задържаните за данъчни измами с трюфели в Пазарджик се признаха за виновни

Делото за пране на пари приключи

задържаните данъчни измами трюфели пазарджик признаха виновни
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Величка Ачева
16:44, 04.04.2024
7862
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Приключи делото за пране на пари и данъчни престъпления чрез фиктивна продажба на трюфели и гъби, след като Окръжната прокуратура в Пазарджик и петимата подсъдими постигнаха споразумение. Те се признаха за виновни по всички обвинения.

Тричленен състав на Окръжен съд – Пазарджик одобри постигнатото споразумение. Соченият за ръководител на групата Иван Лулчев получава общо наказание в размер на 1 година и 11 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване и глоба в размер на 20 000 лв.

Той е осъден да заплати 332 792 лв. по сметка на държавата, която сума е предмет на престъплението. Венцислав Думанов е осъден на 1 година и 9 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване и глоба в размер на 20 000 лв. Той също трябва да заплати 332 792 лв. по сметка на държавата.

Единствената жена в групата - Гергана Василева, получава условна присъда от 1 година и 11 месеца и глоба в размер на 20 000 лв. И тя е осъдена да заплати 332 792 лв. по сметка на държавата, която сума е предмет на престъплението.

Димитър Петков получава ефективна присъда съответно от 1 година и 9 месеца и глоба в размер на 1000 лв. Последният подсъдим Анастас Учкунов получава общо наказание в размер на 1 година и 7 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 1000 лв.

На четиримата мъже се зачита и времето прекарано в ареста. Делото беше образувано по обвинения за участие в организирана престъпна група, създадена с цел да се вършат престъпления против данъчната система и използване на документи с невярно съдържание в опит да бъдат получени 1 589 326,83 лв. от държавния бюджет. Определението за прекратяване на делото е окончателно и влиза в сила от днес.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нургюл Салимова стартира тази вечер участието си в Турнира на претендентките
Нургюл Салимова стартира тази вечер участието си в Турнира на претендентките
ЦСКА 1948 и Ботев Враца поделиха точките след нулево реми в Бистрица
ЦСКА 1948 и Ботев Враца поделиха точките след нулево реми в Бистрица