НОВИНИ

Задръствания и напрежение по пътищата през първия ден от голямото пътуване (Снимки и видео)

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
16:25, 22.04.2022 (обновена)
5543
Чете се за: 03:32 мин.
У нас
Слушай новината

Днешният ден е първият от поредицата почивни дни, и първият Великден след строгите мерки, които бяха наложени заради пандемията. Това причини тежък трафик по основните пътища и опашки на някои от граничните пунктове към Турция. Натоварени бяха пътните артерии и в посока Банско, Добринище, Сандански и Гърция. Километри задръстване имаше след тунела Витиня.

Вижте повече в преките включвания на Гергана Гайдарова и Десислава Малинова

Интензивен беше трафикът на всички изходи на София. Към 11.00 ч. на АМ "Хемус", заради ремонта на тунел "Ечемишка", се образува огромна тапа от коли. Пътуващи сигнализираха, че опашката не е мърдала в продължение на няколко часа. Към 18.00 ч. трафикът вече е нормален.

Огромно е задръстването на границата ни с Турция, през граничния пункт "Малко Търново". Колоната от автомобили е дълга 5 - 6 километра, а за да се премине границата, се изчаква по 4 - 5 часа. Стигнало се е и до физическа саморазправа между пътуващи, съобщи кметът на Малко Търново Илиян Янчев.

"Чакащите да преминат границата са силно изнервени. Стигна се до физическа саморазправа, викахме полиция. Преди малко направихме организация, за да премине кола с много болна жена", обясни той.

Денят не се разминава без пътни инциденти. Малко преди 13.00 часа млад мъж пострада след челен удар между два автомобила на изхода на село Червена вода в посока Русе.

За натоварен трафик сигнализираха пътуващите и по АМ "Тракия". Вчера, само в рамките на час, в участъка край Пазарджик са станали 4 пътнотранспортни произшествия. За щастие всички те са леки, без пострадали хора.

Натоварено бе движението и на АМ "Струма" и главен път Е-79. По обед километрична тапа от автомобили се образува в края на "Струма", при 97-и километър. Опашката от леки и товарни автомобили към 13.30 ч. е била два километра. На кръговото кръстовище край Благоевград полицай регулира движението.

Най-бавно се преминаваше в района на Симитли, където пътят се разделя на две - към Банско и Добринище и към Сандански и Гърция. Най-интензивен остава трафикът при пътен възел Благоевград - Юг и района на Симитли. През днешния ден не са регистрирани пътни инциденти по АМ "Струма".

Движението при ГКПП "Кулата - Промахон" също е интензивно, но автомобилите минават бързо през пропусквателния пункт. Всички пътуващи към Гърция трябва да имат зелен сертификат за ваксинация, преболедуване или PCR тест за COVID-19.

Мобилни полицейски екипи следят за неправилно изпреварване и шофиране из цялата страна. От "Пътна полиция" отново подчертаха, че са изкарали абсолютно всички камери за скорост на пътя и призовават пътуващите да шофират внимателно.

Снимки: БГНЕС, БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ралф Рангник за Ерик тен Хаг: Отличен избор
Ралф Рангник за Ерик тен Хаг: Отличен избор
Илиана Раева: Ансамбълът ни не участва в Баку заради липса на покана
Илиана Раева: Ансамбълът ни не участва в Баку заради липса на покана