НОВИНИ

Температури до 24°, очакват ни гръмотевици и градушки

bnt avatar logo
от БНТ
13:43, 22.04.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще е по-често облачно и в отделни райони ще превали краткотраен дъжд. След обяд над Западна България облачността ще се разкъса и намалее. Максималните температури ще бъдат между 19 и 24 градуса, по-ниски на морския бряг.

Вятърът от юг-югоизток ще се усили, след обяд по долината на река Струма поривите ще достигат близо 80 км/ч и за област Благоевград има издадено предупреждение от първа степен жълт код.

През нощта на отделни места в източната половина от страната все още слабо ще превалява. Вятърът ще е до умерен. Минималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса.

Утре - слънце до обяд и дъжд в следобедните часове на много места. В отделни райони ще прегърми, има условия и за градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е до умерен.

Максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса. През нощта на Великден над страната ще е ясно и почти тихо. Температурите около полунощ ще бъдат предимно между 9° и 14°.

И над планините следобед ще се появят облаци и в масивите от Западна България ще превали дъжд, а над 1800 метра - дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще е умерен до силен от запад-югозапад, след обяд ще се ориентира от северозапад.

В неделя ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 21 и 26 градуса. През първата половина от следващата седмица повече слънчеви часове ще има до обяд, а след обяд и до полунощ на места ще има превалявания и гръмотевици, възможни са и градушки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За какво да внимават шофьорите на път за празниците?
За какво да внимават шофьорите на път за празниците?
Бруно Бекман: Руските сили са превзели още 14 села тази нощ
Бруно Бекман: Руските сили са превзели още 14 села тази нощ