НОВИНИ

Бруно Бекман: Руските сили са превзели още 14 села тази нощ

bnt avatar logo
от БНТ
13:11, 22.04.2022
5902
Чете се за: 02:35 мин.
По света
Слушай новината

Последните новини от Украйна са от нашия сътрудник - белгийският журналист Бруно Бекман. Какво се случва в източната част на страната в 58-ия ден от войната и каква е ситуацията в пристанищния град Мариупол - вижте какво предаде той специално за БНТ.

Ден 58-ми от руската инвазия в Украйна. Отново ще говорим за Мариупол, но първо новини от Източния фланг, където руските сили са превзели още 14 села тази нощ. Вероятно това е станало толкова бързо, защото част от жителите на Източна Украйна са проруски настроени.

За съжаление, няма как да знаем каква е истината, защото руските сили не допускат никого да навлезе в района и да види какво наистина се случва там. Както виждате зад мен - продължава да вали, което не е добра новина за руските танкове, които продължават да не могат да се придвижват.

Вчера президентът Путин и чеченският лидер Кадиров казаха, че ще превземат Мариупол преди обед. Според украинската страна това не се е случило, а техни сили продължават да се сражават в района на "Азовстал".

"Гладна смърт - такава трагедия преживяват украинците между 1932 и 1934 година, когато умират между 5 и 7 милиона души, след като Сталин въвежда колективизацията. И сега украинският народ демонстрира сила на духа. Защото това, което Путин всъщност прави, е опит за гладна смърт на всички онези 100 хиляди души - жени и деца, блокирани в Мариупол. И, ако попитани защо не са направили нищо по време на Холокоста, западните сили могат да кажат - защото не знаехме, че се случва, то днес знаем. На 22 април 2022 година не можем да кажем, че не знаем какво се случва. Защото в момента в един европейски град се случва точно това - гладна смърт. Недалеч от нашите домове", заяви Бруно Бекман.

ВОЙНАТА В УКРАЙНА

КОНФЛИКТЪТ В УКРАЙНА: НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

ПЪТЯТ НА БЕЖАНЦИТЕ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температури до 24°, очакват ни гръмотевици и градушки
Температури до 24°, очакват ни гръмотевици и градушки
Феновете на ЦСКА прекратяват протеста пред БФС
Феновете на ЦСКА прекратяват протеста пред БФС