НОВИНИ

Загуба за Балкан на старта на турнира за Купата на ФИБА (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:48, 26.01.2021 (обновена)
Чете се за: 01:22 мин.
Европейски баскетбол
загуба балкан старта турнира купата фиба видео

Баскетболният шампион на България - Балкан (Ботевград) започна със загуба участието си в тазгодишното издание на турнира за Купата на ФИБА Европа.

В първия си мач от група "D" в Истанбул отборът на Йовица Арсич отстъпи на румънския Сибиу с 88-75, след като изоставаше през целия мач.

За кратко във втория период нашите свалиха на 5 точки пасив, но през второто полувреме не успяваха да се противопоставят на съперника.

Утре от 14:00 часа българско време Балкан излиза срещу шампионът на Румъния - Орадя.

Тимът на Сибиу започна мача с 6-0, но постепенно след тройка на Митко и кош на Давонтей нашите започнаха да бележат. За 2,3 минути румънците отново се откъснаха с 9 напред, повеждайки с 16-7 в средата на периода. С добра успеваемост при стрелбата от средно разстояние и агресивна защита Сибиу държеше контрола в игра като след първия период достигна най-голямата разлика от 12 (30-18). Румънците стреляха с над 60% успеваемост от средно разстояние и доминираха в борбата под коша.

Балкан започна добре втория период, но Сибиу задържа двуцифрена разлика. На няколко пъти нашите свалиха под 10, но не успяваха да свалят повече. Съперникът, доминираше под коша и вкара доста отворени стрелби и на няколко пъти поведе с 13 до 14 точки. Минута и половина преди края българите намалиха на 5 точки изоставане при 46-41, но не успяваха да се възползват от този момент, след като сгрешиха няколко пъти в атака. Така на почивката разликата отново стана двуцифрена от 12 точки (53-41). След първите 20 минути румънците имаха 11+ борби повече, а втората четвърт бе равна 23-23.

Постепенно след подновяване на играта Сибиу увеличаваше аванс, а ботевградчани не можеха да отбележат. Съперникът поведе с 20 точки на няколко пъти като за кратко разликата стигна 22 т., а 25 т. бе разликата при борбите след третия период.

И четвъртият период започна без кош за нашите четири минути като разликата се отвори още повече. Воден от Сияни Чеймбърс, четири минути преди края Балкан имаше лек подем в играта, стопявайки до 13 (82-69). В този момент "зелените" направиха две грешки в ключов момент, но и Сибиу не успяваше да реализира атаките си.

Божидар Аврамов бе фулиран 2 минути преди края и вкара за 82-70. В ответната атака съперникът вкара за три, а Балкан изпусна и разликата стана отново 18. До края не можеше да се случи нищо по-различно и ботевградчани загубиха двубоя.

Сибиу доминираше целия мач под коша като овладя 22 борби повече след края - 49 срещу 27.

Вижте пълен запис на срещата:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тотнъм чака дълго, но все пак взе свото от Уикъмб за ФА Къп
Тотнъм чака дълго, но все пак взе свото от Уикъмб за ФА Къп
ПСЖ изкушава Рамос с 15 милиона заплата на сезон
ПСЖ изкушава Рамос с 15 милиона заплата на сезон