НОВИНИ

Захлаждане днес, повишение на температурите през уикенда

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 24.02.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днес се очаква слабо захлаждане и максимални температури в по-голямата част от страната - между 10° и 15°, по северното крайбрежие - не повече от 8 - 9°. Вятърът ще е слаб, в Източна България и на морския бряг - умерен, а вълнението на морето - около 3 бала. През нощта облачността ще намалее до ясно време. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в София - около 3°.

Утре ще бъде много ветровито с умерен, в Източна България и на север от планините - временно силен югозападен вятър и максималните температури в повечето райони отново ще бъдат между 15° и 20°. Над Западна България облачността ще се увеличи и на места в северозападните райони ще превали дъжд. Над останалата част от страната ще има променлива облачност.

И в планините ще е много ветровито. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Ще бъде по-често облачно, на отделни места с превалявания, над 1800 метра – от сняг.

Много ветровито и топло за края на февруари ще остане и на Балканите. Ще вали главно в западните и северните райони от полуострова.

У нас в неделя ще остане много ветровито и необичайно топло, с локални изолирани превалявания от дъжд. В понеделник ще вали на повече места, а в западните райони температурите ще се понижат. Валежи ще има и през следващите дни, а застудяването ще продължи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина 66-годишният мъж, който беше блъснат от кола на тротоара в с. Дебелт
Почина 66-годишният мъж, който беше блъснат от кола на тротоара в с. Дебелт
Президентът Румен Радев поздрави Йордан Йовчев по случай 50-годишния му юбилей
Президентът Румен Радев поздрави Йордан Йовчев по случай 50-годишния му юбилей