НОВИНИ

Заплита се политическата интрига около избора на управител на БНБ

bnt avatar logo
от БНТ
17:51, 06.04.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Политическата интрига около избора на управител на БНБ се заплита. "Демократична България" ще подкрепи кандидата на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров. Според съпредседателя на обединението Христо Иванов, това е по-правилният подход в подкрепа на управляващата коалиция. Засега не е ясно зад кого от двамата - Гюров или Каримански, ще застанат от БСП.

"Демократична България" ще подкрепи Андрей Гюров за управител на БНБ

В същото време на председателски съвет, тази сутрин, в Народното събрание решиха да облекчат изискванията за кворум и гласуване. Приели са да отменят практиката от 46-тото Народно събрание при всяко гласуване да има 121 души, за да има кворум или да бъде прието решение.

Мотивът е, че това не работи, защото в този парламент вече имало прецеденти с приети законопроекти без нужния брой депутати.

"Ще се върнем към практиката, която е била прилагана до 44-ото НС включително, а именно, за да бъде едно предложение прието, трябва да са гласували повече от половината от последно регистрирани или съобразно последната проверка на кворума", каза председателят на НС Никола Минчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови свидетелства за разстрели в Украйна
Нови свидетелства за разстрели в Украйна
Радослав Янков спечели титлите от Държавното първенство по сноуборд в Боровец
Радослав Янков спечели титлите от Държавното първенство по сноуборд в Боровец