НОВИНИ

Започна чистката в Манчестър Юнайтед, двама топ скаути напуснаха клуба

започна чистката манчестър юнайтед двама топ скаути напуснаха клуба
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:31, 20.04.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Шефът на скаутското звено на Манчестър Юнайтед - Джим Лоулор, и отговорникът за глобалното скаутско звено на клуба - Марсел Бут, напуснаха "червените дяволи" преди очертаващия се за гранда натоварен летен трансферен прозорец.

В последния си двубой от Висшата лига, съставът на Ралф Рангник бе разгромен с 0:4 от големия си съперник Ливърпул, като разликата в класите на двата тима бе видима от първия съдийски сигнал на "Анфийлд".

След злополучният двубой в Мърсисайд, Рангник заяви, че тимът се нуждае от около 10 нови футболисти в опит клубът да скъси дистанцията от лидерите в Англия и промените в скаутското звено не закъсняха.

Шефът на скаутите Лоулор реши да прекрати 16-годишния си престой на "Олд Трафорд", докато Бут, който дойде в клуба като част от треньорския щаб на Луис ван Гаал през 2014 година, също се раздели с "червените дяволи".

Според мнозина именно скаутското звено е една от основните причини Юнайтед да няма спечелен трофей от пет години насам, независимо че клубът е един от най-харчещите на трансферния пазар.

В следващите дни се очаква наставникът на Аякс - Ерик тен Хаг, да бъде обявен за новия постоянен мениджър на Манчестър Юнайтед.

Самият Рангник подчерта нуждата новият мениджър на тима да закупи играчите, които са необходими за неговия стил на игра.

"Преди да подпишеш с тези играчи, трябва да знаеш какъв футбол иска да практикува новият мениджър. След това вземи всеки един футболист, който пасва на този профил", сподели германският специалист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сняг в София: Обработват пътищата против заледяване в планинската част на града
Сняг в София: Обработват пътищата против заледяване в планинската част на града
Димитър Илиев е назначен за зам.-председател на Агенция "Безопасност на движението по пътищата"
Димитър Илиев е назначен за зам.-председател на Агенция "Безопасност на движението по пътищата"