НОВИНИ

Започна регата "Варна"

bnt avatar logo
от БНТ
16:18, 17.07.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Във Варненския залив днес беше даден стартът на Регата "Варна". Тази година заради пандемията от COVID-19 нито един чуждестранен отбор не е успял да дойде. Въпреки това състезанието започна и в него участват най-малките ветроходци.

В надпреварата участват 80 лодки с около 130 състезатели. А за гонките е важен вятърът. И докато чакат той да се обърне откъм морето, шкиперите подготвят своите лодки.

Иван Кирчев, организатор: Вече се усеща морският бриз. Планирани са по три гонки за всеки един от класовете за деня.

В регатата участват лодки от 6 класа – олимпийски и неолимпийски. Момчетата и момичетата ще покажат своите умения под платната, като най-малките състезатели са на 7 години.

Иван Кирчев, организатор: Тази година не успяха да дойдат отборите от Турция, от Украйна, от Румъния. Много е трудно в момента с трансграничните пътувания и преминавания, карантини има, но ние сме благодарни, че изобщо можем да си проведем състезанието.

Благодарен е и Радослав Гаврилов, който всяка година участва в няколко състезания. Започва да тренира ветроходство, когато е едва на 6 и най-важното за него е да е в морето.

Радослав Гаврилов, състезател: Трудностите са, че понякога метереологичните условия не са приятни, времето е студено, водата е студена, силен е вятърът и трябва да се справяш сам с тези неща. Няма никой около теб. Като бях по-малък се страхувах, но бързо го надживях вече.

Регата "Варна" продължава до неделя, когато ще бъде и официалното награждаване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Русе вече пръскат срещу комарите и от река Дунав
В Русе вече пръскат срещу комарите и от река Дунав
Туроператори от Югозапада с акция: "Най-добре ни е на Черно море"
Туроператори от Югозапада с акция: "Най-добре ни е на Черно море"