НОВИНИ

Туроператори от Югозапада с акция: "Най-добре ни е на Черно море"

bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 17.07.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Под мотото "Най-добре ни е на Черно море" туроператори в Благоевград пренасочват туристи от гръцките към българските плажове.

Изискването на гръцките власти да се влиза в тяхната държава с отрицателен PCR тест, направен преди пътуването, сложи край на еднодневните турове до Средиземно море.

Ограниченията са отказали Галина Пецева от еднодневен плаж или почивка в южната ни съседка. Вместо това благоевградчанката е избрала уикенд на родното море.

"Изкушаваща е първо цената, въпреки че нашия град е по-близо до гръцкото море, изкушаваща е цената в момента. И това че няма пречки да отидем там, а и че нашето си е наше и е по-хубаво", посочи тя пред БНТ.

Цената за 3 дни на Черно море е колкото за ден на плаж в Гърция, пресмятат туроператори.

"Около 23 лева е еднодневния плаж, плюс 100 лева PCR теста, а на българското Черноморие офертата ни е 130 лева за две нощувки, две закуски, два обяда, две вечери, тоест имате пълно изхранване с транспорта", коментира Таня Пенчева.

Въпреки постоянно променящите се изисквания за влизане в южната ни съседка, туроператори продължават да предлагат оферти и за почивка в Гърция.

Автор: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна регата "Варна"
Започна регата "Варна"
Почетоха с водосвет празника на Света Марина в Разградско
Почетоха с водосвет празника на Света Марина в Разградско