НОВИНИ

Двама нови депутати се заклеха в парламента

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:46, 17.07.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Политика

Двама нови депутати се заклеха в пленарна зала днес. Те попълниха състава на парламентарните групи на ВОЛЯ и ГЕРБ преди дебатите по предстоящия вот на недоверие.

Тази смяна или попълване на състава на двете парламентарни групи се наложи заради това, че в предишните два дни депутати от "Воля" и от ГЕРБ Андон Дончев и Джема Грозданов подадоха оставки по лични причини, които бяха гласувани от парламента.

В последния работен ден преди дебата за недоверие всички парламентарни групи вече са в пълен състав. Новите депутати са музикантът Калин Вельов, който влиза с групата на ГЕРБ и млада жена, която се казва Елена Ангелинина. Тя попълва състава на групата на "Воля".

Валери Симеонов каза пред журналисти, че вчера на коалиционния съвет е било обсъдено да бъде намален студеният резерв. През 2018 г. беше решено парите за студения резерв да бъдат давани на ТЕЦ-Варна, който е собственост на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Получават се едни милиони от държавата, срещу които съответните енергопроизводители, съответните централи почти нищо не правят и не могат да осигурят аварийно включване на допълнителни мощности, какъвто е смисълът на студения резерв, каза лидерът на НФСБ.

След преодоляването на вота Валери Симеонов каза още, че ще постави въпроса за незаконните постройки в парк "Росенец". В декларация от трибуната той осъди остро боя над полицаи вчера в Кюстендил, а от БСП поискаха председателят на парламента да организира изслушване на главния прокурор Иван Гешев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенци чакат за PCR тестове за постъпване на работа
Русенци чакат за PCR тестове за постъпване на работа
17 в ареста за изплувалия кокаин на нашия бряг, а и в Румъния
17 в ареста за изплувалия кокаин на нашия бряг, а и в Румъния